KONAČNO UVODE RED

Čistoća poziva građane: ‘Javite se ako vam treba boks za spremnike komunalnog otpada‘

Boksevi će biti tipizirani, a bez njih i dozvole Grada kante za otpad više se neće smjeti držati na ulici ili drugoj javnoj površini
 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća poziva predstavnike suvlasnika na podnošenje zahtjeva za iskazivanje interesa o postavljanju bokseva za spremnike za odlaganje komunalnog otpada koji će se nalaziti na javnoj površini. Ovaj poziv odnosi se na slučajeve gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar nekretnine. Zahtjev se podnosi za pribavljanje mišljenja, a sukladno tomu odvijat će se daljnji postupak dobivanja konačnog rješenja od strane Grada Zagreba.

Sakupljanje komunalnog otpada na obračunskom mjestu korisnika usluge obavlja se u standardiziranim spremnicima za miješani komunalni otpad, biootpad, papir i karton. Spremnike je korisnik dužan smjestiti u za to predviđene zaključane smetlarnike i podrume, haustore, ograđena dvorištima, tipizirane boksove ili smještene na bilo koji drugi odgovarajući način kojim se onemogućuje pristup spremnicima od strane trećih osoba.

image
Goran Mehkek/Cropix

U slučaju kada spremnike nije moguće smjestiti unutar katastarske čestice nekretnine korisnik usluge ili predstavnik suvlasnika dužna je podnijeti pisani zahtjev davatelju usluge za davanje mišljenja o potrebi smještaja spremnika na javnoj površini.

Nakon podnošenja zahtjeva davatelj usluge će zajedno s korisnikom usluge pregledati lokaciju obračunskog mjesta radi utvrđivanja mogućnosti smještaja dodijeljenih spremnika unutar nekretnine. Ako se prilikom pregleda utvrdi da ne postoji mogućnost smještaja dodijeljenih spremnika unutar nekretnine davatelj usluge će u suradnji s gradskim upravnim tijelom i s mjesnim odborima, dati mišljenje o potrebi smještaja spremnika na javnu površinu koja se nalazi na najmanjoj udaljenosti od obračunskog mjesta korisnika usluge, o trošku vlasnika višestambene zgrade.

image
Marko Todorov/Cropix

Pribavljanje navedenog mišljenja nužno je radi daljnjeg postupka dobivanja konačnog rješenja od strane Grada Zagreba za postavljanje tipiziranih bokseva za komunalni otpad koji se nalaze na javnoj površini. Važno je naglasiti da će se na javnim površinama moći nalaziti samo spremnici za komunalni otpad za koje je dobiveno odobrenje za zauzimanjem javne površine.

Zahtjev za pisanim mišljenjem treba dostaviti do 28. travnja 2022. godine, a način slanja i obrazac možete pronaći na službenim stranicama podružnice ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu: Zagrebački holding d.o.o. Podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:14