‘BIT ĆE POSLA‘

Boro Nogalo o svom povratku: ‘Sretan sam. Najvažnije je da projekti idu i da je bolnica spašena‘

‘Prvenstveno jer se vraćam pacijentima, to je moja životna ljubav‘, ističe Nogalo
Boro Nogalo
 Marko Todorov/Cropix

Boro Nogalo, bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, nakon devet mjeseci suspenzije i pravomoćne presude koja je išla njemu u korist, danas se vratio malim pacijentima. Danas je, kako nam je i sam potvrdio, potpisao odluku o ukidanju suspenzije koja je bila na snazi od 20. studenoga prošle godine.

Podsjetimo, Nogalo je smijenjen s mjesta ravnatelja, a potom i suspendiran jer ga je bivša predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić-Rukavina smijenila. Naime, UV je rekao da su jedan od razloga Nogalova razrješenja s mjesta ravnatelja bolnice bili veliki financijski gubici, zapošljavanja i činjenica da Gradski ured za zdravstvo nije imao uvid u projekte bolnice.

"Sretan sam, prvenstveno jer se vraćam pacijentima, za to sam se školovao, to je moja životna ljubav i poziv. Za sada se vraćam kao voditelj odjela i u dnevnu bolnicu", rekao je Nogalo. U tijeku je i natječaj za ravnatelja na koji se prijavio, a neovisno o tome hoće li biti izabran, smatra da je bolnica spašena.

Tko god dođe na poziciju ravnatelja, smatra, imat će pune ruke posla jer je dug narastao na 70 milijuna kuna.

"U svemu je najvažnije da projekti idu dalje i da se može reći da je bolnica spašena. Posla će, naravno, biti, a jedini interes je zdravstvena zaštita djece", ističe.

Podsjetimo, Nogalova smjena u bolnici je bila dočekana s velikim neodobravanjem, zbog čega je kompletno osoblje bilo izašlo pred bolnicu i pružilo mu podršku. U konačnici je Ana Stavljenić-Rukavina, koja je odlučivala o njegovoj smjeni, uhićena, a na teret joj se stavlja da je namještala natječaj za izbor novog vodstva bolnice.

Promjenom gradske uprave, smatra Nogalo, i smjenom uprave koja je postavljena nakon njegove smjene, bolnica će se napokon vratiti na put na kojem je bila.

"Devastacija bolnice je zaustavljena. To je u ovom trenutku najvažnije. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što sam imao veliku podršku kolega i javnosti", zaključuje Nogalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:50