POZVANA I POLICIJA

Bivšoj ženi prijetio smrću, tražio od nje da se iseli iz stana ili da mu plaća stanarinu

Govno smrdljivo, ubit ću te, moji su se borili za to, izgovarao je zdušno 34-godišnji M. M. bivšoj supruzi

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Na širem zagrebačkom području uhićen je 34-godišnji M. M., djelatnik jedne poznate hrvatske tvrtke, koji je prijetio svojoj bivšoj supruzi.

On je, naime, 29. lipnja 2022. u večernjim satima zahtijevao da mu žena plaća stanarinu ili se iseli iz stana, a pritom joj je prijetio smrću. "Govno smrdljivo, ubit ću te, moji su se borili za to", rekao joj je.

Izrečene rečenice kod nje su izazvale strah za vlastiti život i sigurnost pa je pozvana policija. Odmah se u slučaj umiješalo i zagrebačko tužiteljstvo koje je protiv muškarca podignulo optužnicu za prijetnje, a o svemu je obaviješten i Centar za socijalnu skrb jer imaju djecu. Ujedno su sudu predložili izdavanje kaznenog naloga pa je tako 34-godišnjak i pravomoćno osuđen na uvjetnih osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Naloženo mu je podmiriti i 79 eura sudskih troškova.

- Okrivljeni je u konkretnom slučaju postupao s izravnom namjerom, dakle bio je svjestan protupravnosti svoga djela. Sud je primijenio opće pravilo o izboru vrste i mjere kazne, pa se pošlo od stupnja krivnje i svrhe kažnjavanja. Kao olakotno cijenjeno je okrivljeniku što je isti dosad kazneno neosuđivana osoba, da je otac dvoje maloljetne djece o kojima je dužan skrbiti, dok otegotnih okolnosti sud nije našao - zaključio je sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:40