POGLEDAJTE PRIZORE

Bili smo na Sljemenu - sve je zatrpano snijegom: ‘Policija zatvorila cestu do vrha, gužva je na Žičari‘

Skijalište je konačno otvoreno u 9 ujutro, a zbog ogromne navale do Tomislavca je dozvoljen prolaz samo autobusima ZET-a
 Bruno Drempetić/

Skijalište Sljeme konačno se otvorilo danas u 9 sati ujutro i sudeći po gužvi, Zagrepčani su jedva dočekali. Zadnju subotu u mjesecu, ali prvu skijašku u godini, odlučili su svi rekreativci, skijaši, snowboarderi i sanjkaši iskoristiti za zimske radosti na Medvednici.

Zbog gužvi koje su ubrzo nastale policija je već oko 9 sati ujutro zatvorila Sljemensku cestu, pa su građani upućeni da do skijaške staze idu s javnim prijevozom, dakle autobusima ZET-a, ili Žičarom koja je ovog puta normalno radila.

Naravno, to je pak uzrokovalo velike gužve i čepove na parkiralištima. Posebno na donjoj stanici Žičare u kojoj su divlje parkirani automobili nažalost postali tradicija.

image
Bruno Drempetić/

Za to vrijeme oko Tomislavovog doma i na samom skijalištu- prava zimska idila. Snijeg nije samo na skijaškoj stazi već je debeli sloj prekrio cijelu goru.

Mnoge su obitelji stigle s djecom koja su od jutarnjih sati dobro zabundana uživala u sanjkanju ali i pravljenju snjegovića.

- Iskreno, jedva smo dočekali, jer činilo se da će ovo biti još jedna zima bez poštenog snijega, kaže nam jedna od obitelji koja se na Sljeme zaputila s dvoje djece vrtićkog uzrasta.

-Zasad su još premali za skijanje, pa smo uglavnom na sanjkalištu. Ali važno je da uživaju, da su na svježem zraku i da su konačno vidjela pošteni snijeg.

Podsjećamo prošlog vikenda Zagrebački Holding se suočio s lavinom kritika građana. Prvo skijalište nije bilo spremno unatoč tome što je palo preko 50 centimetara snijega, a onda je pao sustav naplate na Žičari pa su nastali ogromni redovi i gužve, a sve da bi na kraju djelatnici odustali od naplate i građane pustili besplatno u gondole.

image
Bruno Drempetić/

Problema je bilo i sa pripremom staze jer svježi snijeg se morao utvrditi umjetnim, ali nije bilo vode za njega u akumulacijskom jezeru.

Ove subote stvari su ipak funkcionirale puno bolje, a policija je još jednom upozorila građane da se bez zimske opreme ne upućuju automobilima na vrh Medvednice, već da koriste autobuse ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:54