UGROŽENA EGZISTENCIJA

Bandić ZG umjetnicima osigurao 5000 kn pomoći: ‘To im neće riješiti sve probleme, ali činimo što možemo‘

‘Svjestan sam da taj iznos neće riješiti njihove probleme, ali želim da znaju da smo, u skladu s mogućnostima, učinili ono što možemo‘
Milan Bandić
 Damjan Tadic/Cropix

U epidemiji koronavirusa naročito teško su pogođeni slobodni umjetnici, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će im financijski pomoći da prebrode krizu. Kao što smo izvijestili, hrvatski kazalištarci, njih 165, prije nekoliko dana su potpisali otvoreni apel za pomoć samostalnim umjetnicima i pripadnicima nezavisne scene čija je egzistencija ugrožena.

- Zagrebački umjetnici posebno su teško pogođeni epidemijom koronavirusa. Oni svojim djelovanjem ovaj grad čine posebnim, jedinstvenim i originalnim. U znak potpore našim slobodnim umjetnicima u ovim teškim vremenima, osigurali smo im bespovratnu potporu od 5.000 kn! Svjestan sam da taj iznos neće riješiti njihove probleme, ali želim da znaju da smo, u skladu sa svojim mogućnostima, učinili ono što možemo da im pomognemo u ublažavanju negativnih posljedica epidemije na njihovu djelatnost, napisao je Milan Bandić na svojem profilu na Facebooku.

- Potpora se dodjeljuje iz proračuna Grada Zagreba zbog nemogućnosti ili bitno otežanog umjetničkog stvaralaštva i djelovanja samostalnih umjetnika. Mjere pomoći ranije smo donijeli i za naše ugostitelje, poduzetnike i obrtnike! Samo zajedno možemo prebroditi sve nedaće koje su nas snašle, napisao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:26