STUDENTICE NA TURNEJI

VIDEO, FOTO: ATRAKTIVNE HRVATICE OSVAJAJU KINU 'Pokorit ćemo ih seksi čarapama i dekolteima'

Studentice su snimile spot s koreografijom na Beyonceinu pjesmu ‘Partition’, koji je na You Tubeu već vidjelo 320.000 korisnika, a Kinezi su im ponudili ugovor
 Neja Markičević/CROPIX

Četiri mlade Hrvatice koje planiraju poharati kineske noćne klubove snimile su spot s koreografijom na pjesmu ‘Partition’ popularne Beyonce, koji je pogledalo više od 320 tisuća korisnika na You Tubeu. Nije loše. Već mjesec dana traje ludilo zbog njih. Mediji ih traže, svi zovu, hvale ih… One su: Martina Vuletić, Brita Bobetić, Karla Ileš i Lucija Marković. I nisu ni slutile kakve će reakcije izazvati njihov prvi video. Uostalom, i prvi zajednički nastup.

Štikle, dekoltei, goli trbusi, uska i pripijena provokativna odjeća, mrežaste čarape, jaka šminka, nakit, senzualni pokreti i seksepilni pogledi… I ritam. Ritam koji prati sve što se događa na tom mini filmu koji su snimile.

Okupljanje ekipe

Doista, mogu konkurirati Beyonceinim i Madonninim plesačicama, ako ne i svim onima koje gledamo u spotovima skupe produkcije što se prikazuju na MTV-ju. Njihov spot je daleko od onih MTV-jevskih po količini uloženog novca, ali... izgleda svjetski!

A sve je počelo tako da je do njih došla informacija o audicijama putem kojih Kinezi traže plesačice za svoje klubove. Jedna njihova prijateljica je već ondje. Doduše sa slovenskom ekipom, ali je jako zadovoljna.

Martina ili Vule, kako je zovu, inicirala je okupljanje baš ove ekipe.

- Sa seminara i plesnih radionica poznajem jednog koreografa koji radi u Kini. Otvorio je agenciju i poslao mi upit. Objasnio mi je proceduru, rekao da moram snimiti video i poslati ga. Naravno da nisam imala tim koji bi to radio pa sam ga odlučila okupiti - prisjeća se Martina. Zvala je i raspitivala se tko bi to htio i mogao raditi.

Oprezne s ugovorom

No, ovo je druga postava.

Prva je ideja bila da ih bude pet, no dvije su se djevojke ozlijedile, pa je trebalo naći dvije nove plesačice. Tako je, čini se prema krajnjem rezultatu, baš i trebalo biti.

- To nam djeluje kao velika životna prilika koju treba iskoristiti - komentiraju zadovoljno. U Kini bi trebale boraviti četiri mjeseca.

- Ništa još nije sigurno dok ne potpišemo ugovor i ne sjednemo u avion - ističu. Audicija im je bila uspješna. Ugovor su dobile. Imaju ga. No, neće ga tek tako potpisati. Vrlo su oprezne.

- Treba ga najprije dobro prevesti na hrvatski da nam nešto ne promakne. Zatim ga i odvjetnik treba proučiti. Znate, vrlo smo ozbiljne. Ugovor ćemo potpisati tek onda kad budemo sigurne da nam odgovara sve što u njemu piše. A vjerujemo da će biti sve ok - objašnjavaju u plesnoj dvorani kluba Escape u Odranskoj ulici. U toj su dvorani snimile i svoj sve poznatiji spot. A za njega nisu puno vježbale. Odradile su samo tri ili četiri probe i snimile ga.

Ugovor je ispisan na desetak stranica. I bavi se, otkrivaju, najsitnijim detaljima. - Sve je točno opisano i napisano, od kostima i muzike na koju ćemo plesati do stava koji moramo imati, odnosa… Vrlo su strogi i profesionalni. Primjerice, nema ljubavnih veza dok smo ondje - kažu cure. Za dvije među njima, one zauzete, to neće biti problem, no druge dvije se ondje ne smiju zaljubiti. Bude li sve po planu, putuju u lipnju.

Je li ih iznenadila ovakva reakcija javnosti?

- Već je mjesec dana prošlo otkad smo objavile video i još privlači pozornost. Ne možemo vjerovati da se to zaista događa. Reakcije ljudi su vrlo pozitivne. I naravno da nas to veseli. Međutim, da je bilo suprotno, da su reakcije bile loše, ne bi nam bilo veselo. Točnije, bilo bi teško živjeti s time. Sve to skupa bio je svojevrsni šok za nas. Taj video je napravljen za audiciju u Kini, a ispao je totalni hit. Trebalo je snimiti koreografiju i spot u kojem bi se vidjelo kako izgledamo i kako plešemo. No, kad smo ga poslali, došle smo na ideju da ga objavimo na You Tubeu, ali samo kako bi naši kolege plesači vidjeli što smo radile. Mi iz Hrvatske vrlo rijetko to objavljujemo, pa smo se zapitale zašto ne bismo? - govore.

Martina dodaje da nije bila posebno zadovoljna.

- Mislila sam da smo to mogle i bolje napraviti, ali smo pustili taj video da prijatelji plesači vide što radimo. Nismo ni slutile da će to svi gledati, da će o tome pričati u Makedoniji, BiH, Srbiji… Proširilo se kao vatra - kaže.

Ime još nemaju. Kako sada stvari stoje, u Kini će biti jednostavno Croatia team.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:51