ŠVEDSKI FRITZL

ŽRTVA NEKOĆ UGLEDNOG LIJEČNIKA 'Popili smo malo šampanjca i tada me počeo hraniti jagodama. Mislila sam da je samo romantičan'

 švedska policija

Prije nekoliko dana pisali smo o švedskom liječniku optuženom za otmicu, drogiranje i silovanje žene koju je gotovo tjedan dana držao zatočenu u bunkeru nalik tamnici.

Liječnik Martin Trenneborg svoju žrtvu oteo je iz njezinog doma u Stockholmu nakon što ju je drogirao jagodama prelivenima rofinolom. Tijekom šest dana zatočeništva ženu je omamio, prijetio joj i prisilio je da uzima kontracepcijske tablete, a planirao ju je u tamnici držati godinama. Čitav slučaj vrlo je nalik onome austrijskog silovatelja Josefa Fritzla koji je uhićen 2008. nakon što je vlastitu kćer držao zatočenu više od 24 godine u podrumu svoje kuće.

Britanski Daily Mail razgovarao je sa žrtvom o jezivoj torturi kroz koju je prošla. Kada su se upoznali prošle godine, Trenneborg je lagao da je američki broker koji živi u Londonu, što ju je privuklo. Susreli su se u njezinom stanu u Stockholmu 10. rujna prošle godine te imali seksualne odnose:

- Kada smo se seksali, cijelo me vrijeme gledao u oči, što je vrlo čudno - rekla je žena koja se usprkos tome pristala sastati s doktorom na drugom "dejtu" dva dana kasnije. Tada je Trenneborg svoj plan počeo provoditi u djelo.

- Popili smo malo šampanjca i tada me počeo hraniti jagodama. Mislila sam da se radi o romantičnoj gesti - rekla je žena. Čim je pala u nesvijest Trenneborg ju je silovao te potom odveo u 650 kilometara udaljen bunker u Kristianstadu gdje je držana u zatočeništvu šest dana.

- Nakon buđenja osjećala sam se kao u noćnoj mori. U ruci su mi bile dvije igle, a on je sjedio na stolici pokraj kreveta. Bilo je toliko nadrealno da sam sama sebi rekla da to ne može biti istina. Tada je progovorio i rekao mi da su vrata bunkera debela kao ona u bankovnim trezorima, da su zidovi debeli, da me nitko neće čuti kako vrištim i da ne pomišljam na bijeg jer je to nemoguće - priča žrtva i dodaje kako je nastrani liječnik u detalje opisivao što joj je radio dok je bila bez svijesti, uključujući i to da ju je silovao

- Upozorio me da će od mene ostati samo smrdljivo truplo ako ga pokušam napasti i ubiti - kazala je nesretna žena te opisala bunker u kojem je bila zatočena

- Pokraj kuhinje bila je malena prostorija za koju je sa smiješkom rekao da će biti njegova odaja za mučenje. Većinu vremena bio je neugodno tih i bojala sam se što će učiniti. U jednom trenutku mi je rekao da će me držati samo nekoliko godina i da će me pustiti nakon toga.

Trenneborg je naglasio svojoj žrtvi da će ona biti njegova djevojka, da će se seksati dva do tri puta dnevno te da od nje očekuje da kuha i čisti. Svako jutro dolazio je do nje u 6:30 te je izveo u dvorište koje je napravio. Nakon toga bi je ostavio i otišao na posao s kojeg se vratio nakon 18 sati.

- Svaki puta kada je dolazio, nisam znala hoće li me mučiti, silovati ili ubiti. U srijedu je želio da spavamo zajedno pa me pustio da se istuširam u njegovoj kući i skuham obrok - kazala je žena i dodala da se Trenneborg htio maziti te nije tražio od nje da skine gaćice.

Iako je bila prestrašena da će je opet silovati, nije ju prisilio na seks za vrijeme dok je bila u bunkeru. No, monstruozni doktor imao je još perverznih ideja:

- Htio je dovesti još jednu ženu u bunker. Neku slavnu osobu ili moju majku. Pitao me je li moja majka lijepa i pričao o tome kako bi ona mogla biti druga žena u bunkeru, što me prestravilo. Njegov je plan bio da pod krinkom vodoinstalatera otme drugu ženu i dovede je za najviše dva mjeseca.

Trenneborg je žrtvi uzeo krv i napravio vaginalni bris kako bi se uvjerio da nema spolnih bolesti. No, budući da se htio seksati bez kondoma, tražio je od žrtve da pije kontracepcijske pilule.

Ključnu je grešku napravio kada je žrtvu odveo do njezina stana u Stockholm kako bi uzela neke osobne stvari. No, tada je shvatio da policija traga za žrtvom te ju je odveo do policijske postaje i natjerao je da kaže kako je dobro. Srećom, policija je posumnjala i dodatno ispitivala ženu, nakon čega im je ona ispričala sve detalje otmice što je pak rezultiralo uhićenjem liječnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:37