MISTERIOZNA TIJELA

‘Znate li što smo našli u njihovom DNK? Ovo nisu mumije, upozoravam vas, mi nismo sami!‘

Meksiko bi mogao postati prva zemlja na svijetu koja bi zakonski priznala prisutnost izvanzemaljskog života na Zemlji

Prezentacija u meksičkom Kongresu

 /Afp/ Mexican Congress

Meksički novinar i samoproglašeni "ufolog" Jaime Maussan predstavio je meksičkom Kongresu, kako je rekao, tisuću godina stara "neljudska" tijela, otkrivši, u prezentaciji koja je obišla sve svjetske medije, dva mršava tijela tijekom saslušanja u utorak.

"Ovo je prvi put da je izvanzemaljski život predstavljen u takvom obliku. Mislim da postoje jasni dokazi da imamo posla s neljudskim primjercima koji nisu povezani ni s jednom drugom vrstom na našoj planeti", rekao je Maussan meksičkim zastupnicima, govoreći pod zakletvom. "Nismo sami", dodao je.

"Prema analizama koje je provelo Nacionalno autonmno sveučilište Meksika izvanzemaljci su stari oko 1000 godina", tvrdi Maussan i dodaje: "Tijela su izvučena u Peruu još 2017. godine i pronađena umotana u alge, što je pomoglo da se očuvaju."

Figure su izgledale slične ET-ju, fikcionalnom filmskom izvanzemaljcu, piše Washington Post. Obojica su bili bijeli, s većim glavama, s po tri prsta na ruci i dugim mršavim udovima.

image
Handout/AFP/ Mexican Congress

"Ovo nisu mumije", kaže Maussan. "Ovo su kompletna tijela s kojima se na nijedan način nije manipuliralo. Radiokarbonsko datiranje pokazalo je da su stara i do 1800 godina. Maussan je rekao da su primjerci pronađeni fosilizirani u rudnicima u Cuscu, Peru, u sloju dijatomejske zemlje ili drevnih fitoplanktonskih algi. Tvrdi i da je više od 30 posto njihovog DNK nepoznato, "što ukazuje da tijela nisu dio zemaljske evolucije."

X-zrake uzoraka također su prikazane tijekom saslušanja, za koje su stručnjaci koji su svjedočili pod prisegom tvrdili da pokazuju da jedan primjerak ima nešto što je izgledalo kao jajašca ili jajnici, dok je drugi imao implantate napravljene od rijetkih metala, poput osmija.

Inače, ovo je prvo takvo saslušanje u Meksiku na temu NLO-a. Forenzičar i vojni liječnik José de Jesús Zalce Benítez meksičkom je Kongresu pobliže predstavio fotografije ovih navodnih izvanzemaljaca, navodeći da su ta bića nekoć imala veliki mozak i oči, te da nemaju nikakve veze s ljudskim bićima. Saslušanje se odvija u sklopu rasprave o Zakonu o zaštiti svemira i detalja koji se tiču formulacije kojima se opisuju fenomeni prijavljeni u svemiru i na nebu. Ukoliko se stanovite formulacije odobre, Meksiko će postati prva zemlja na svijetu koja će zakonski priznati prisutnost izvanzemaljskog života na Zemlji.

image
Handout/Afp/ Mexico Congress

Valja napomenuti da su Maussanove tvrdnje o "neljudskim" ostacima bile osporavane u prošlosti. I prije je tvrdio da su slični primjerci, također pronađeni u Peruu, dokaz o postojanju izvanzemaljskog života. Znanstvenici su ta tijela odbacili kao mumificirane ljude. Brojni korisnici društvenih medija brzo su ismijali prezentaciju u meksičkom Kongresu, ustvrdivši da je istraga meksičkih vlasti, ustvari, izrugivanje svih pokušaja da se zaista pronađu dokazi o izvanzemaljskom postojanju.

Inače, meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador ima reputaciju ekscentričnosti. Ranije ove godine tvrdio je da ima fotodokaz stvorenja nalik vilenjaku.

Američki dužnosnici nedavno su ozbiljno pristupili istraživanju izvanzemaljskog života. Ured u Pentagonu osnovan 2022. godine kako bi istražio izvješća o neidentificiranim objektima ustvrdio je da se dobar dio prijavljenih snimki može otpisati kao neosnovan. Meksičko saslušanje o NLO-ovima stiže otprilike dva mjeseca nakon što su Sjedinjene Države u američkom Kongresu održali saslušanje koje je potaklo izraziti globalni interes. Bivši mornarički pilot Ryan Graves, koji je uz bivšeg američkog obavještajca Davida Gruscha, svjedočio na saslušanju u SAD-u, također se u utorak pojavio kako bi razgovarao s meksičkim zastupnicima.

image
Handout/Afp/ Mexican Congress
image
Handout/Afp/ Mexican Congress
image
Handout/Afp/ Mexican Congress

Graves, sada izvršni direktor organizacije Americans for Safe Aerospace, dugo je otvoreno govorio o opasnostima s kojima su se vojni piloti suočavali u američkom zračnom prostoru tijekom prijavljenih susreta s misterioznim objektima koji lete na načine koji se čine izvan mogućnosti poznate ljudske tehnologije.

U izjavi objavljenoj na X-u, bivšem Twitteru, Graves tvrdi da je pristao svjedočiti pred meksičkim Kongresom u nadi da će održati "zamah interesa svjetskih vlada za iskustva pilota s neidentificiranim zračnim fenomenima, tzv. UAP-ima. U recentnoj vojnoj terminologiji NLO-e se prekrstilo u UAP-e.

"Nažalost, prezentacija pred meksičkim Kongresom veliki je korak unatrag", objavio je Graves. " "Nastavit ću podizati svijest o UAP-u kao hitnom pitanju zrakoplovne sigurnosti, nacionalne sigurnosti i znanosti, ali duboko sam razočaran ovim neutemeljenim trikom", zaključio je.

Za kraj, podsjetit ćemo da je i gorespomenuti Grusch također svjedočio u srpnju pred nazornim pododborom Predstavničkog doma prilikom kojeg je ustvrdio da Pentagon ima tajni program proučavanja pronađenih izvanzemaljskih svemirskih brodova. Grusch, koji je bio član Nacionalnog ureda za izviđanje, agencije koja upravlja američkim špijunskim satelitima, također je optužio vladu za skrivanje programa od Kongresa i pronevjeru sredstava.

Pravna ograničenja rasprave o povjerljivim informacijama spriječila su Gruscha da predstavi čvrste dokaze o postojanju takvog programa, za koji je Pentagon više puta negirao da postoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:16