ŽIVOTNI KRAH

Zloglasni seksualni predator Harvey Weinstein dobio još 16 godina zatvora

Više od 80 osoba iznijelo je tvrdnje o silovanju, seksualnom zlostavljanju i nedoličnom seksualnom ponašanju Weinsteina još od 70-ih

Harvey Weinstein

 Etienne Laurent/AFP

Bivši holivudski filmski mogul Harvey Weinstein osuđen je u četvrtak u Los Angelesu na još 16 godina zatvora zbog optužbi za silovanje i seksualni napad iz 2013. godine, javio je BBC. Taj 70-godišnjak već služi 23-godišnju kaznu za drugu osudu u New Yorku.

Više od 80 osoba iznijelo je tvrdnje o silovanju, seksualnom zlostavljanju i nedoličnom seksualnom ponašanju Weinsteina još od kasnih 70-ih godina. On je, pak, negirao da je ikada imao seksualni odnos bez pristanka.

Dana 19. prosinca porota u Los Angelesu osudila je Weinsteina za jednu točku optužnice za silovanje i dvije točke za seksualno zlostavljanje, u koje je bila uključena manekenka i glumica poznata samo kao Jane Doe 1, kako bi zaštitila njezina privatnost.

Žrtva je svjedočila da ju je Weinstein napao u hotelskoj sobi tijekom festivala talijanskog filma u Los Angelesu u veljači 2013.

Weinstein je oslobođen tijekom istog suđenja za seksualno zlostavljanje druge tuženice. Porota nije mogla donijeti presudu u tri druge točke optužnice za seksualni napad, uključujući onu koja uključuje Jennifer Siebel Newsom, suprugu guvernera Kalifornije Gavina Newsoma. Suđenje je stoga proglašeno ništavnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:40