ODMATA SE KLUPKO

ZLOČIN ZGRANUO SLOVENIJU Uglednog znanstvenika ubio politički suradnik Janeza Janše?

 Matej Druznik / DELO / CROPIX / YouTube

LJUBLJANA - Slovenski mediji objavili su u utorak identitet čovjeka kojega je policija pritvorila pod sumnjom da je upleten u ubojstvo znanstvenika Janka Jamnika, direktora Kemijskog instituta, uz podatak da je riječ o bivšem Jamnikovom kolegi koji se prije tri mjeseca kandidirao za gradonačelnika Sežane na listi jedne političke stranke.

Ne objavljujući ime, policija je potvrdila da je u pritvoru nekadašnji zaposlenik Kemijskog instituta iz čijeg su stana u Ljubljani u ponedjeljak uzeti mogući dokazi da je povezan s ubojstvom Jamnika koji je prije tjedan dana ubijen s dva hica u glavu.

Kako su objavili slovenski mediji, osumnjičenik je doktor fizike, 58-godišnji Milko Novič.

On je 2009. dobio otkaz u Kemijskom institutu zbog neispunjavanja radnih zadaća, o čemu se između njega i bivšeg poslodavca vodilo više sudskih sporova.

Kako navodi ljubljansko Delo, policija i nakon uhićenja Noviča nastavlja s istragom, pa nije jasno je li on priveden kao stvarni osumnjičenik za napad, kao naručitelj ili mogući suučesnik u zločinu koji je šokirao slovensku javnost.

Mediji su objavili i intrigantan detalj da se Novič prije tri mjeseca na lokalnim izborima kandidirao za gradonačelnika Sežane na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi Janez Janša, ali je dobio samo 8 posto glasova i nije izabran.

Vodeća slovenska oporbena stranka nije komentirala uhićenje Noviča, ali je sa svojih internetskih stranica izbrisala link koji je sadržavao intervju sa sada osumnjičenim znanstvenikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 16:46