POMOGAO POLICIJI

‘Zločestom‘ dečku tenisa ukrali auto ispred kuće, policija ga našla 16 minuta kasnije: ‘Nisam imao pojma čija je Tesla‘

Nemili incident zbio se u ponedjeljak ujutro dok je kralj teniskih kontroverzi bio je u posjetu majci

Nic Kyrgios sa zelenom Teslom

 Instagram

Australski tenisač Nick Kyrgios (28) pomogao je policiji, uz pomoć mobilne aplikacije, da uđe u trag automobilu Tesla koji je ukraden u ponedjeljak ujutro ispred kuće njegove majke.

Nemili incident zbio se u ponedjeljak ujutro dok je kralj teniskih kontroverzi bio je u posjetu majci u kući u Canberri oko 8.30 ujutro. U jednom trenutku maskirani muškarac odjeven u crno pokucao je na ulazna vrata i predstavio se kao Chris.

Njegova majka otvorila je vrata i ostala u šoku ugledavši dugu cijev vatrenog oružja, navodi se u sudskim dokumentima koje su prvi objavili Canberra Times i Australian Broadcasting Corporation.

Nepoznati muškarac navodno je tražio od nje da mu preda ključeve Kyrgiosove zelene Tesle, koja je bila parkirala na prilazu.

Nakon što je naoružanom muškarcu predala ključeve, Kyrgiosovu majku navodno je izveo van pod prijetnjom oružjem, Od nje je tražio da mu pokaže kako se upravlja Teslom, rekla je policija.

- Ispratio ju je prema Tesli uperivši u nju oružje, a ona je promatrala napadača kako sjeda za vozačko sjedalo. U tom trenutku je osjetila da ima priliku, dok oružje nije upereno u nju, pobjeći natrag u kuću i vriskom pozvala pomoć ostalih stanara kuće, navodi policija.

Kyrgios i njegov menadžer Daniel Horsfall odmah su pozvali policiju.

Tenisač je pomoću Tesline aplikacije za pametni telefon pratio kretanje automobila, dajući policiji informacije gdje se kradljivac Tesle nalazi. Također je ograničio i brzinu automobila na 80 km/h.

To je omogućilo policiji da ga pronađe 16 minuta kasnije. Navode da su se približili ukradenoj Tesli u jednoj ulici u predgrađu, ali je kradljivac uspio pobjeći. Jurili su Teslu prema sjevernim predgrađima, a povremeno su prelazili u suprotni trak i vozili brzinom od 90 kn/h gdje je ograničenje 50 km/h.

Potjeru su u okončali u blizini jedne škole, ocijenivši da je postalo preopasno.

Kyrgios je nastavio pratiti kretanje Tesle tijekom potjere. Aplikacija je pokazala da se automobil zaustavlja u četvrti Ainslie, predgrađu na sjeveru. Policajci su ogradili ulicu, a specijalni tim za taktički odgovor se zaustavio ispred automobila, blokirajući prolaz razbojniku.

Napadač se opirao uhićenju i morali su u njega ispaliti taser, tvrdi policija.

Odveden je u bolnicu, a potom i u policijsku postaju. Optužili su ga između ostalog za tešku pljačku te upravljanje vozilom bez pristanka i opiranje uhićenju.

Kyrgiosova majka rekla je policiji da se bojala da će se muškarac vratiti u kuću i probušiti rupu na vratima.

U utorak se pojavio pred sucem za prekršaje Canberre, koji ga je odbio pustiti uz jamčevinu. Navodno je rekao, kako piše Sydney Morning Herald, da nije imao pojma da je riječ o automobilu slavnog tenisača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:53