SRETAN ŠTO JE ŽIV

ŽIVOTNA DRAMA SPORTSKOG ASA Oteli ga, opljačkali, premlatili na mrtvo ime i izubijanog bacili u park

 Screenshot

Jedan od najuspješnijih svjetskih igrača golfa, Australac Robert Allenby (43), navodno je otet iz jednog vinskog bara na Havajima. Kako piše Courier Mail, Allenbyja su zasad nepoznati napadači opljačkali i pretukli, a zatim su ga onesviještenog ostavili na lokaciji udaljenoj 10-ak kilometara od mjesta otmice.

Prema informacijama Golf Channela, sve se dogodilo u petak navečer u blizini slavne plaže Waikiki u gradu Honolulu, u koji je Allenby došao kako bi sudjelovao na turniru Sony Open. Premda je u vinski bar došao sa svojim caddyjem i još jednim prijateljem, njih nije bilo kada su ga zaskočili otmičari.

Napadači su pobjegli s njegovim novčanikom, mobitelom, gotovinom i kreditnim karticama, a izubijanog i omamljenog bacili su ga u neki park gdje ga je pronašala slučajna prolaznica, koja ga je odvela do čovjeka koji mu je platio taksi do hotela u kojem je odsjeo. Na fotografiji snimljenoj nedugo nakon otmice vide se masnice i ogrebotine na sportaševom licu.

On se tijekom subote u društvu policijskih istražitelja vratio u vinski bar kako bi pokušali rekonstruirati na koji se točno način otmica dogodila. Izuzete su snimke nadzornih kamera, ali zasad nema uhićenih.

'Trenutno se osjeća dobro, ali još uvijek je u stalnom kontaktu s detektivima', rekao je njegov prijatelj Anthony Puntoriero.

Nekoliko Allenbyjevih kolega igrača golfa izrazilo mu je podršku putem društvenih mreža.

Naknadno se oglasio i sam Allenby, koji kaže da je sretan što je uopće živ.

'Nisam mislio da ću izvući živu glavu. Odvojio sam se od prijatelja nakon što smo platili račun u 22:48, on je otišao u WC, a sljedeće čega se sjećam je da me bacaju u nekakav park miljama daleko. Pronašla me beskućnica koja mi je rekla da je vidjela nekoliko tipova kako me bacaju iz automobila. Tako sam i dobio ogrebotine po licu', priča Allenby.

Dodaje da je posegnuo za telefonom, ali je shvatio da je ostao bez njega, baš kao i bez drugih osobnih stvari. Drugi su ga beskućnici, kaže, počeli daviti.

'Beskućnica koja me pronašla odvela me do nekog umirovljenog vojnog lica koji je pozvao pomoć. Ubacio me u taksi i platio vožnju do hotela. Imam njegove podatke i sigurno ću mu se javiti', obećao je.

U istragu se uključio i FBI, a već postoji popis potencijalnih sumnjivaca.

Allenby se profesionalno golfom bavi od 1991. godine, a najbolje je rangiran bio 2003. godine, kada je na globalnoj ljestvici dosegnuo 16. poziciju. Proteklih nekoliko godina, doduše, niže neuspjehe pa je, primjerice, 2014. godinu završio na 274. poziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:23