NEOBIČAN SLUČAJ

ŽIVOTNA DRAMA Lijepa policajka bila je glavna zvijezda reklamne kampanje, a sada je završila u zatvoru

Carol Howard je pripadnica policije Metropolitan, a široj javnosti u Velikoj Britaniji postala je poznata nakon što se pojavila u kampanji koja promiče različitosti unutar policije. Ova 35-godišnjakinja prošloga je tjedna protiv te iste policije dobila sudsku tužbu za seksualnu i rasnu diskriminaciju.

U sudskom procesu koji je privukao medijsku pozornost tvrdila je kako je u odjelu u kojem je bila jedina žena i to još pritom druge rase većinu vremena bila izložena maltretiranju od strane svojih muških kolega.

No, sada je otkirveno da je i sama predmet istrage i to radi nekoliko kaznenih djela. The Daily Mail otkriva kako je Carol trenutno u pritvoru, a prethodno je privođena već dva puta.

Pod istragom je zbog napada, zlostavljanja, prijetnji, zastrašivanja svjedoka i posjedovanja neprimjerenih fotografija djece. No, njezin odvjetnik Kiran Daurka tvrdi kako se ovdje radi o klasičnom primjeru osvete i šikaniranja.

Koliko je poznato, prvi je put privedena i suspendirana s radnog mjesta zbog navodnog napada na muškarca iz druge policijske postaje i to one u kojoj radi njezin bivši suprug. Sve to baca sasvim drugo svijetlo na njene tvrdnje da je često bila na meti kolega.

Ukoliko je proglase krivom, ova samohrana majka dvoje djece, neslavno će okončati svoju policijsku karijeru dugu čak deset godina, a prijeti joj i kazna zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:25