KATOVI U PLAMENU

Žestoki napad na Kijev: Iranski dronovi lete iznad metropole, snimljen udar u stambenu zgradu!

Ovaj napad dolazi nakon tvrdnji Ukrajinske glavne obavještajne uprave da se ruske trupe bore s mišjom groznicom

Napad na Kijev

 Ukrajinska Vojska/Telegram/

Ukrajina je zaustavila veliki ruski napad dronovima, priopćile su zračne snage te zemlje, koje tvrde da su oborle 34 od 35 iranskih bespilotnih letjelica. Dronovi su poslani u nekoliko navrata, a ciljali su 12 različitih regija Ukrajine u razdoblju od sedam sati 20. prosinca.

Međutim, jedan je dron prošao kroz obranu zračnih snaga. Kyiv Independent javlja da je nakon napada dronom jedna stambena zgrada ostala u plamenu. Radi se o stambenoj zgradi u kijevskom okrugu Solomianski, koja je pogođena u napadu dronom, uslijed čega je gorjela na gornjim katovima, izvijestio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i dodao da je hitna pomoć na licu mjesta.

Izvijestio je također o napadu dronom na privatnu kuću u okrugu Darnicki na istočnoj obali rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad. Jedna osoba je ozlijeđena, a ekipa Hitne pomoći je na terenu.

Objavljena je i snimka trenutka u kojem je dron Shahed naletio na stambenu zgradu u Kijevu.

Šef kijevske vojne uprave Serhiy Popko izvijestio je da su krhotine oborenog drona pogodile stambenu zgradu u okrugu Holosiivskyi, također južno od središta grada.

Ovaj napad dolazi nakon tvrdnji Ukrajinske glavne obavještajne uprave da se ruske trupe bore s mišjom groznicom, bolesti koja uzrokuje krvarenje iz očiju, povraćanje, visoku temperaturu i glavobolju.

Na Telegramu je objavljeno da u posrtrojbama ruske vojske raste nezadovoljstvo zbog neadekvatne opskrbe zimskim potrepštinama i potpunog nedostatka medicinske pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:22