DONJECK

Žestoke borbe u zračnoj luci

Veći dio pucnjave dolazio je iz smjera zračne luke Sergej Prokofjev, ali najmanje dvaput granate su pale puno bliže središtu grada gdje je javni prijevoz prekinut u nedjelju a trgovine su zatvorene
A pro-Russia activist hangs a flag of the so-called "People's Republic of Donetsk" on the regional administration building seized by separatists as armed men in military fatigues guard the premises in the eastern Ukrainian city of Slavyansk on April 21, 2014. US Vice President Joe Biden will begin a two-day visit to Ukraine, hours after a fragile Easter truce was shattered and pro-Kremlin rebels in the country's east appealed for help from Russian "peacekeepers". AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
 GENYA SAVILOV/AFP

DONJECK - Žestoke borbe nastavile su se u nedjelju u zračnoj luci Donjecka gdje ukrajinska vojska tvrdi da je zaustavila ofenzivu proruskih pobunjenika, a dio grada je paraliziran bombardiranjem.

Paljba iz teškog naoružanja čula se u središtu Donjecka tijekom čitave noći a intenzivirala se prema jutru.

Veći dio pucnjave dolazio je iz smjera zračne luke Sergej Prokofjev, ali najmanje dvaput granate su pale puno bliže središtu grada gdje je javni prijevoz prekinut u nedjelju a trgovine su zatvorene, jednako kao i u četvrtima blizu zračne luke.

U pet sati ujutro "ukrajinske postrojbe dobile su naređenje i masovno otvorile vatru na poznate separatističke položaje", napisao je na Facebook stranici savjetnik ukrajinskog predsjednika Jurij Birjukov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:49