‘REKLA MU DA ŠUTI‘

Žena uhićena nakon što je cijepila tuđe dijete bez odobrenja obitelji: ‘Nije jedina...‘

Dječak je primio cjepivo, a onda otišao kući i sve ispričao majci koja je potom obavijestila policiju

Ilustracija

 Iakovos Hatzistavrou/AFP

Žena iz New Yorka, bez ikakvih medicinskih kvalifikacija, uhićena je nakon što je navodno cijepila dječaka (17) protiv covida - 19, iako za to nije imala dopuštenje obitelji.

Laura Parker Russo (54), uhićena je nakon incidenta koji se dogodio na Silvestrovo u njenoj kući na Long Islandu, piše Daily Mail.

Dječak je primio cjepivo, a onda otišao kući i sve ispričao majci koja je potom obavijestila policiju. Još uvijek nije poznato otkud je dječak poznavao Lauru Parker Russo te kako je završio u njenom domu.

Nakon pokretanja istrage policija je otkrila kako Russo nije profesionalac, nema ovlasti cijepiti druge te da nema veze s medicinskom profesijom. Zasad je nepoznato otkud je nabavila cjepivo, kao i tko je proizvođač istog.

Russo se sada mora suočiti s optužbama za neovlaštenu medicinsku praksu.

No slučaj Laure Parker Russo nije jedini.

Diljem SAD-a javljaju se majke maloljetnika koje prijavljuju slične slučajeve.

Početkom prosinca majka iz Los Angelesa požalila se da je njen sin (13), koji boluje od astme, primio cjepivo protiv covida - 19 bez njenog odobrenja.

Maribel Duarte kazala je kako joj se sin vratio iz bolnice s potvrdom o cijepljenju nakon što je primio Pfizerovo cjepivo u zamjenu za pizzu.

'Žena koja ga je cijepila rekla je mom sinu da šuti o tome', kazala je Duarte.

Ariana Fraser, majka iz Floride, tvrdi kako je njena kćer (5) cijepljena protiv gripe u školi, iako ona nije dala svoj pristanak.

'Kad se vratila kući primijetili smo flaster na njenom ramenu. Skinuvši ga, vidjeli smo trag od uboda igle. Kćer nam je potom pokazala papir na kojem je pisalo da je primila cjepivo, iako ime na papiru nije njeno. Tko će odgovarati ukoliko se razboli, obzirom da je već imala reakcije na cjepiva', upitala se Fraser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:17