ZLOSTAVLJANJE U AVIONU

Žena drijemala tijekom leta, ostala u šoku kad je otvorila oči: ‘Ivan je rukom trljao moju dojku!?‘

Stjuardesa je rekla agentu FBI-a da je Ivan Lopez Jr. priznao da je zgrabio ženu te je izjavio da "misli da je u nevolji i da mu je žao"

Ilustracija

 Scott Olson/Getty Images/Pro

Ženu koja je utonula u san na svom sjedalu tijekom leta United Airlinesa iz Las Vegasa za Virginiju dočekao je šok kad je otvorila oči. Naime, nepoznati joj je muškarac dodirivao grudi, rekli su savezni dužnosnici za Miami Herald.

Kad je povikala "makni se od mene", muškarac je skočio sa svog sjedala i krenuo prema stražnjem dijelu aviona, gdje je rekao stjuardesi da je "seksualno napao ženu koja je sjedila pored njega", prema izjavi tužiteljstva.

Ivan Lopez, Jr. (26), sada se suočava s optužbom za “seksualni kontakt u zrakoplovu” 24. prosinca na putu za međunarodnu zračnu luku Washington Dulles, priopćilo je američko državno odvjetništvo za istočni okrug Virginije. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu do dvije godine zatvora.

“U optužnici se navodi da se putnica probudila dok joj je Lopez rukom trljao desnu dojku. Kada je putnica otvorila oči, navodno je ugledala Lopeza kako se naginje nad nju, a desna mu je ruka i dalje bila na njezinoj desnoj dojki”, rekli su dužnosnici u priopćenju.

Žena je rekla specijalnom agentu FBI-ja koji je istraživao slučaj da ju Lopezova ruka nije slučajno dodirivala, navodi se u izjavi. Zlostavljača je optužila da ju je dodirivao otprilike 10 sekundi.

Stjuardesa je rekla agentu FBI-ja da je Lopez priznao da je zgrabio ženu kada je otišao u stražnji dio aviona te je izjavio da "misli da je u nevolji i da mu je žao", a zatim je objasnila da su odmah premjestili Lopezovo sjedalo iz 12. reda u 21. red kako bi ga držali podalje od žene. Nakon toga, Lopez se ponovno ispričao stjuardesi i rekao "da ima invaliditet", navodi se u izjavi.

Kada je agent FBI-ja istog dana intervjuirao Lopeza, rekao je da je "želio privući pozornost žene tako što ju je gurnuo u desno rame, kako bi je mogao pitati što sluša preko slušalica", napisao je agent.

Međutim, agent je izjavio da Lopez tvrdi da je zbog turbulencije "slučajno" bocnuo "njenu dojku", te je dužnosnik u sudskim dokumentima zaključio kako vjeruju da je Lopez počinio "običan napad".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:00