STRAVA U ĐAKOVICI

Žena došla vaditi zub pa umrla u dvorištu ordinacije: Uhićeni zubar i ‘sestra‘ koja je završila za krojačicu?!

Stomatologa se sumnjiči za nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti

Ilustrativna fotografija

 Oleksandr Latkun/Imagebroker/Profimedia/Oleksandr Latkun/imagebroker/profimedia

Jedna je pacijentica preminula nakon vađenja zuba u Đakovici, gradu na zapadnom dijelu Kosova. Jednomjesečni pritvor je određen stomatologu privatne prakse, a njegovoj medicinskoj sestri iz Mališeva određen je jednomjesečni kućni pritvor, javlja N1.

Stomatologa se sumnjiči za nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti, a sestra je osumnjičena za neovlašteno obavljanje liječničke djelatnosti i posebne slučajeve krivotvorenja isprave. Medicinska sestra je, naime, završila krojačku školu, pa nije imala odgovarajuću stručnu spremu za pružanje liječničkih usluga.

U ordinaciji je pronađeno 18 svjedodžbi i diploma ovjerenih krivotvorenim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Stomatolog je prilikom vađenja zuba koristio neprimjerene metode liječenja. Pacijentica L. Š. je preminula u dvorištu liječničke ordinacije nakon vađenja zuba, a u bolnici u Mališevu su utvrdili da je do smrti došlo zbog primjene neodgovarajućih metoda i terapije koju je koristio stomatolog prilikom vađenja zuba, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:04