STRAVA U PREDGRAĐU

Zemlja u šoku! 90-godišnjakinja izletjela s ceste i pokosila tinejdžera: ‘Htio je biti inženjer, san mu je ukraden...‘

‘Bilo je vrlo traumatično za policajce koji su prvi reagirali i hitnu pomoć koja je pružila prvu pomoć‘, kaže načelnik policije

Stravična nesreća u Sydneyju

 /Screenshot Youtube

Shrvana sestra školarca koji je poginuo kada ga je pokosila starija vozačica želi znati kako je zašto 90-godišnjakinji uopće dopušteno da sjedne za volan.

Calvin Wijeweera je u četvrtak u 11.20 ujutro išao iz škole s dvojicom kolega iz razreda u Carlingfordu, na sjeverozapadu Sydneya, kada je automobil izletio s ceste i zabio se u dječake .

image

Calvin i njegova sestra

/Facebook

Vozač srebrnog Mitsubishija koji je udario Calvina (17) i priklještio ga ispod mehaničarskog kombija bila je 90-godišnja žena.

Ovindi Wijeweera, Calvinova starija sestra, koja je bila u Singapuru kad se nesreća dogodila, sada postavlja pitanje zašto nisu postojala ograničenja koja bi spriječila vozačicu da, s obzirom na njenu dob, sjedne za volan.

‘Nisu to osjećaji mržnje, ali kako 90-godišnjakinja smije voziti?!‘, pita se Ovindi.

Jedan od Calvinovih školskih kolega, također 17-godišnjak, prebačen je u bolnicu Westmead nakon što je zadobio ozljedu glave u nesreći, dok je treći dječak uspio iskočiti s puta i ostao je neozlijeđen.

‘Ovaj dom, bilo nas je četvero ovdje, i kad god skrenem iza ugla, vidim ga, jednostavno ne mogu vjerovati da je otišao i da se neće vratiti‘, kaže sestra tragično preminulog Calvina.

Kaže da je njen brat htio postati inženjer, a da mu je san nasilno istrgnut.

Policijski načelnik Jason Hogan objasnio je da će za rezultate testiranja vozača trebati nekoliko tjedana i da vozačici tek slijedi da bude ispitana.

‘Bilo je vrlo traumatično za policajce koji su prvi reagirali i hitnu pomoć koja je pružila prvu pomoć obojici 17-godišnjaka‘, ispričao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:02