ŽESTOKE BORBE

Zelenski: ‘Trpimo strašne gubitke, Ukrajini je suvremeno proturaketno naoružanje potrebno sad!‘

‘Moramo biti jaki, to je važno za Donbas. Što više gubitaka neprijatelj ondje pretrpi, manje će snage imati za nastavak agresije‘

Sjeverodonjeck

 Viktor Antonyuk/Sputnik/Sputnik via AFP

Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u borbama s ruskim postrojbama u istočnom gradu Sjeverodonecku i regiji Harkiv te joj treba proturaketno oružje, rekao je u utorak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

U svom kasnonoćnom javljanju Zelenski je istaknuo da je Ukrajini suvremeno proturaketno naoružanje potrebno sad. Poručio je da nema opravdanja da zemlje partneri odgađaju isporuke oružja.

Neke ruske rakete izmiču obrani i uzrokuju žrtve, rekao je Zelenski.

"Najžešće se bitke, kao i dosad, vode u Sjeverodonecku te obližnjim gradovima i naseljima. Gubici su, nažalost, bolni”, istaknuo je.

“No moramo biti jaki, to je iznimno važno za Donbas. Što više gubitaka neprijatelj ondje pretrpi, manje će snage imati za nastavak agresije”, dodao je.

Ukrajina bilježi “bolne gubitke” i u regiji Harkiv istočno od Kijeva, gdje Rusija pokušava ojačati položaje nakon što je nedavno potisnuta, rekao je također Zelenski.

“Na tom se području borbe nastavljaju i mi se moramo nastaviti boriti, moramo se žestoko boriti", naglasio je ukrajinski predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:35