POKRENUTA I PETICIJA

Zelenski se želi pojaviti i na San Remu, Talijani ‘poludjeli‘: ‘Koliko on ima vremena...‘

‘Nisam siguran koliko je primjereno miješati zabavu s pričama o ratu i smrti‘, kazao je potpredsjednik talijanske Vlade

Volodimir Zelenski

 Instagram/

Najveći talijanski festival Sanremo još nije ni počeo, a već se oko njega ‘lome koplja‘. Pitanje oko čijeg se odgovora mnogi ne slažu glasi: treba li se na Sanremu kao gost ukazati ukrajinski predsjednik?

Naime, na festivalu koji traje od 7. do 11. veljače i na kojem se bira ovogodišnji talijanski predstavnik na Eurosongu, najavljeno je gostovanje Volodimira Zelenskog koji bi se publici trebao obratiti putem video-linka. Bivši komičar i glumac na sličan se način uključio u dodjelu Zlatnih globusa, no Talijanima se, izgleda, ovakav potez ne dopada.

- Nadam se da će festivalska pozornica ostati rezervirana za glazbu - izjavio je na Tv kanalu La7 potpredsjednik vlade Matteo Salvini, dodajući:

- Ako Zelenski ima vremena priključiti se festivalu Sanremo, to je njegov izbor, ali ja nisam siguran koliko je primjereno miješati zabavu s pričama o ratu i smrti. Naravno, svi želimo da rat što prije završi - kazao je potpredsjednik talijanske Vlade.

Slično misle i talijanski oporbeni političari:

- Zelenski na Sanremu? Ne! - napisao je na Facebooku političar Gianni Cuperlo.

Istovremeno, u Italiji je organizirana i online peticija protiv poziva Zelenskom, koja djelomično za rat okrivljuje NATO i brutalnu represiju Kijeva protiv stanovništva koje govori ruski. Ovu peticiju je do petka ujutro potpisalo 33.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:07