‘NUDIM VAM PRILIKU‘

Zelenski se tehnološkim tvrtkama obratio u obliku holograma, usporedio rat u Ukrajini s Ratovima zvijezda

Zelenski je okupljenima na sajmu VivaTech rekao da Ukrajina tehnološkim tvrtkama nudi jedinstvenu priliku

Hologram Zelenskog

 Twitter/

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se velikim tehnološkim tvrtkama u četvrtak na pariškoj konferenciji, pojavljujući se kao hologram i pozivajući se na Ratove zvijezda u pokušajima da osigura pomoć u borbi svoje zemlje protiv ruske invazije, prenosi Guardian.

Zelenski je okupljenima na sajmu VivaTech rekao da Ukrajina tehnološkim tvrtkama nudi jedinstvenu priliku da ponovo izgrade njegovu zemlju kao "potpuno digitalnu demokraciju".

Tražio je pomoć oko uvjeta "lend-leasea", aranžmana u kojem se pomoć nudi bez plaćanja, ali pod uvjetom da će hardver biti vraćen.

- Nije uobičajeno da predsjednici ili premijeri koriste hologram za obraćanje ljudima, ali to nije jedini aspekt "Ratova zvijezda" koji provodimo u praksi - tvrdi Zelenski.

- Porazit ćemo i Carstvo - dodao je, uspoređujući ruske snage s negativcima iz "Ratova zvijezda".

- Nijedna druga država na svijetu neće vam pružiti takvu priliku da koristite najnaprednije tehnologije na državnoj razini kao Ukrajina - rekao je ukrajinski predsjednik o svom planu osnivanja digitalne vlade i dodao je to eksperiment i digitalna revolucija te modernizacija postojećeg sustava u isto vrijeme.

Ukrajina je dobila pohvale za korištenje tehnologije tijekom rata s Rusijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:15