ZAPOŠLJAVANJE

Zaustavljen odlazak 500 mladih iz BiH kroz projekt austrijskog i Caritasa BiH

"Kroz projekt je prošlo više od 2.500 mladih osoba, a oko 500 njih je uspjelo pronaći posao"

Na fotografiji: Sarajevo

 Elvis Barukcic/AFP

Odlazak 500 mladih zaustavljen je u posljednje dvije godine njihovim zapošljavanjem u BiH kroz projekt kojega su financirale Austrijska razvojna agencija i tamošnji Caritas s dvjema humanitarnim udrugama u suradnji s bosanskohercegovačkim Caritasom, a koji je predstavljen u utorak u Mostaru.

Oko 2500 mladih ljudi sudjelovalo je u projektu naziva "Your job" kroz savjetovališta za zapošljavanje u Mostaru, Čapljini i Banjoj Luci, tijekom kojih se pružala pomoć za uključenje na tržište rada, od pripravničkih programa, stručnih obuka te jačanje njihovih vještina ili pak pokretanja vlastitoga posla.

"Kroz projekt je prošlo više od 2.500 mladih osoba, a oko 500 njih je uspjelo pronaći posao", rekao je voditelj projekta Your Job u BiH Miroslav Valenta. Dodao je kako se projekt, koji je s realizacijom započeo 2020. godine, provodi treću godinu.

Za pronalazak posla i prekvalifikaciju Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije, te zaklade Renovabis i Fondacija Medicor izdvojile su 1,5 milijuna eura. Njima je partner Caritas BiH i područni uredi Caritasa u Mostaru i Banjoj Luci.

Valenta je pojasnio kako su kroz projekt Your Job poslodavci u mladima prepoznali njihove potencijale 'te im dali priliku kako bi jačali svoje vještine i ostali u Bosni i Hercegovini'.

Voditelj projekta dodao je kako se ovaj projekt pokušava produžiti za tri godine u suradnji s lokalnim vlastima kako bi se mladi lakše integrirali na tržište rada u toj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2022 07:47