OPASNE VEZE

Zatvorska službenica zaljubila se u zatvorenika pa s njim dilala mobitele: Sada i ona ide iza rešetaka

Emma Johnson dojavljivala bi svom ljubavniku Marcusu Solomonu kada su bile pretrage ćelija zatvora, rečeno je sudu

Zatvor, ilustracija

 Windsor Horne Lockwood (the 3rd)/Imagesource/Profimedia/Windsor Horne Lockwood (the 3rd)/Imagesource/Profimedia

Zatvorska službenica Emma Johnson (25) zaljubila se u zatvorenika Marcusa Solomona u engleskom zatvoru Sudburyju i preko njega počela prodavati mobitele, čime je zaradila tisuće funti.

Emma Johnson dojavljivala bi svome ljubavniku u zatvoru i kada su bile pretrage ćelija, rečeno je sudu.

Bila je zbunjena kada je njezin telefonski broj pronađen na krijumčarenom mobitelu drugog zatvorenika, a mreža prijevare brzo se razotkrila kada su pronađene njene poruke upućene Solomonu.

Johnson je osuđena na 15 mjeseci zatvora, a Solomon je dobio 13 mjeseci na sudu u Derbyju, izvijestio je BirminghamLive.

Sudac Jonathan Bennett rekao je kako prihvaća da se zaljubila u zatvorenika, ali da bi zatvorski službenici trebali obavljati svoju službu s ponosom.

- Kada je to povjerenje temeljno zloupotrijebljeno na ovaj način, bitno je da oni koji budu proglašeni krivima dobiju kaznu kako bi se odvratilo druge da ne slijede njihov primjer, rekao je.

- Mobilni telefoni u zatvoru se, nažalost, koriste kako bi se omogućilo onima unutra da nastave svoje kriminalne aktivnosti, olakšalo kretanje droge i za zastrašivanje svjedoka. Zato je to Parlament proglasio kaznenim djelom. Ne radi se samo o jednom ili dva mobitela koji su ‘ušli‘ u zatvor, bio je to značajna količina, zaključio je.

image

Zatvor, ilustracija

Windsor Horne Lockwood (the 3rd)/Imagesource/Profimedia/Windsor Horne Lockwood (the 3rd)/Imagesource/Profimedia

Tužiteljica Kate Temple-Mabe rekla je da je Johnson bila zaposlena kao viša zatvorska službenica u zatvoru Sudbury gdje je Solomon tada služio, u ljeto 2020. godine.

Istaknula je da je Solomon premješten iz zatvora Sudbury u zatvor Ranby zbog zabrinutosti da ‘provode previše vremena zajedno‘.

- Telefon je zaplijenjen i na njemu je bio spremljen broj koji je pripadao gospođici Johnson. Ona je uhićena, njen telefon je zaplijenjen i došlo je do pretjerane komunikacije između nje i gospodina Solomona. Bilo je očito da postoji zavjera između njih i nepoznatih ljudi koji prenose mobilne telefone Solomonu za prodaju unutra, rekla je tužiteljica.

- Novac je išao na bankovni račun koji je pripadao gospođici Johnson i bilo je poruka u kojima je govorila o kupnji i preuzimanju tri iPhonea 5s i dva iPhonea 6s. Bila je jedna poruka o novcu koji je išao na njen račun u kojoj je rekla ‘u redu, samo mi javi da ga mogu premjestiti na drugi račun‘, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:38