STRAŠAN ZLOČIN

Zatvorenici vikali na jednog od Vanjinih otmičara: ‘Zašto si ubio dijete?‘; Njegov odgovor sve šokirao

Velibor Manev je, nakon što se saznalo da je on jedan od krivaca za smrt djevojčice, rekao da je i sam otac dviju kćeri

Velibor Manev i Ljupčo Palevski-Palčo

 FACEBOOK

Mediji u Sjevernoj Makedoniji pišu kako su osumnjičeni za organiziranje i pomaganje u ubojstvu Vanje Gorčevske (Đorčevske) zatvoreni u posebne ćelije, a kad su ih ostali pritvorenici vidjeli, vrijeđali su ih i lupali im na rešetke, prenio je portal Blic.rs.

Trojica od četvorice osumnjičenih za otmicu i ubojstvo Vanje Gorčevske, koji se nalaze u Šutki, priznali su svoju krivnju i ulogu u zločinu. MMS saznaje da su im, dok su bili smješteni u ćelije, stalno vikali: "Kako si mogao ubiti dijete", "Zašto?", "Zašto si ubio dijete?"...

Velibor Manev, rodom iz Velesa, kratko je odgovorio: "Trebao mi je novac za svadbu". No taj odgovor još je više revoltirao sve - i pritvorene i zatvorenike i zaposlene. Manev je, nakon što se saznalo da je on jedan od krivaca za Vanjinu smrt, rekao da je i sam otac dviju kćeri. Jedna je udana i ima dijete, što znači da je Manev i djed.

On i glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo bili su bliski prijatelji i imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Izvori MMS-a kažu da su slična pitanja upućena i Vanjinom ocu Aleksandru Gorčevskom. "Kako si mogao?!", pitali su Aleksandra, ali je on, prema MMS-u, po dolasku u Šutku samo šutio.

Prije nekoliko dana, odjeveni u specijalnu odjeću i ošišani gotovo na ćelavo, otac Vanje Gorčevske, Aleksandar, i trojica osumnjičenih pod jakim policijskim osiguranjem izvedeni su pred suca. Kasnije je priveden i vozač koji je vozio glavnoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča, za kojeg se vjeruje da je ubio Vanju Gorčevsku.

Spominju se i teorije o tome da je Palčo, koji je osumnjičen i za ubojstvo Panča Žežovskog, umirovljenika čijim automobilom su otmičari vozili djevojčicu, ubijao i ranije. Naime, govori se o peterostrukom ubojstvu iz 2012. godine, za koje su osuđeni etnički Albanci.

Za Blic je o ovome govorio novinar Bojan Stojkovski.

- Bilo je nekih spekulacija o ovom pitanju, a većina je došla od nekoliko manjih političkih stranaka iz albanskog političkog bloka. Oni su pozvali ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog da se pozabavi ovakvim tvrdnjama, ali nije bilo ničeg konkretnog što bi podržalo ove tvrdnje - rekao je Stojkovski.

Priča se i kako je Palevski gradio zgradu odakle je djevojčica oteta.

- Prema pisanju jednog lokalnog medija, Palevski i njegova građevinska firma UNA ENTERPRISE zaista su gradili zgradu u kojoj je Vanja živjela. Prema istraživanju TV21 o popisu imovine, Palevski je također posjedovao prostor od 20 kvadratnih metara u toj zgradi - rekao je Stojkovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 10:49