PRESUDIO SI JE

Zaručnik ubijene Gabby Petito, procijenjen ‘zanimljivim za istragu‘, počinio samoubojstvo

Roditelji "još oplakuju smrt svog sina i vjeruju da će ovi zaključci pomoći objema obiteljima da okrenu stranicu"

Ilustracija

 Thomas O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\‘Neill/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Zaručnik ubijene mlade Amerikanke Gabby Petito, koji je ocijenjen "zanimljivim za istragu" ubojstva svoje zaručnice, ubio se ispalivši si hitac u glavu, rekao je odvjetnik njegove obitelji.

Posmrtni ostatci Briana Laundrieja pronađeni su 20. listopada u parku prirode na Floridi. Dvadesettrogodišnji mladić nije htio odgovarati na pitanja istražitelja, što je u javnosti potaknulo sumnju o njegovoj eventualnoj ulozi u ubojstvu, nakon čega je nestao.

Tijelo Gabby Petito (22), čiji je nestanak potresao javnost i izvan američkih granica, pronađeno je 19. rujna blizu nacionalnog parka Grand Teton, u Wyomingu. Obdukcijom je utvrđeno da je ugušena.

"Chris i Roberta Laundrie obaviješteni su o tome da je uzrok smrti rana od metka na glavi te da okolnosti smrti upućuju na samoubojstvo", rekao je Steven Bertolino, odvjetnik mladićeve obitelji.

Roditelji "još oplakuju smrt svog sina i vjeruju da će ovi zaključci pomoći objema obiteljima da okrenu stranicu", dodao je u priopćenju.

Slučaj Gabby Petito koji su mediji pomno pratili, komentirao se i na društvenim mrežama koje su vrvjele od svakojakih teorija o djevojčinoj smrti i o mogućoj umiješanosti njezina zaručnika.

Brian Laundrie i Gabby Petito u srpnju su u preuređenom kamionetu pošli iz New Yorka na odmor koji je trebao trajati četiri mjeseca i o kojemu su, zaustavljajući se u velebnom krajoliku nacionalnih parkova na američkom Zapadu, redovito pisali na Instagramu i na YouTubeu, gdje su objavljivali fotografije i videosnimke.

No mladić obrijane glave vratio se prije nego što je bilo planirano, i sam, 1. rujna a roditelji Gabby Petito nisu imali informacije o kćeri od kraja kolovoza.

Činjenica da je nestanak mlade žene naišao na neuobičajen odjek u medijima potaknula je raspravu o tome da se više pozornosti posvećuje nestanku bjelkinja nego pripadnika etničkih manjina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:54