PARANOIČNI ŠEF

Zaposlenik Twittera otkrio: ‘Situacija je kaotična. Ništa ne radi. A Muska naokolo prate dva glomazna lika‘

Najmanje polovica Twitterove radne snage otpuštena je ili je odlučila otići otkad je Musk kupio popularnu društvenu mrežu

Elon Musk

 Justin Sullivan/Afp

Elona Muska prate najmanje dva tjelohranitelja kamo god išao, pa čak i u toalet Twitterova sjedišta u San Franciscu.

Insajder je otkrio BBC-u da su dvojica tjelohranitelja koji štite milijardera "glomazni", "visoki" i izgledaju kao likovi iz hollywoodskog filma.

- Gdje god Musk bio, tamo su najmanje dva tjelohranitelja. Čak i kad ode na toalet - rekao je BBC-u inženjer zaposlen u Twitteru, govoreći pod uvjetom anonimnosti kako bi zaštitio svoje radno mjesto.

Twitterov inženjer opisuje atmosferu u sjedištu kompanije kao kaotičnu.

- Kad pogledate izvana, fasada izgleda dobro. Ali kad ste unutra, to je kao zgrada u kojoj su svi dijelovi u plamenu. Ništa ne radi - otkrio je inženjer, dodavši da je kaos nastao nakon što je Musk počeo masovno otpuštati zaposlenike.

Najmanje polovica Twitterove radne snage otpuštena je ili je odlučila otići otkad je Musk kupio popularnu društvenu mrežu. Ubrzo nakon preuzimanja Twittera u listopadu, Musk je otpustio tisuće zaposlenika, u sklopu akcije smanjenja troškova.

Inženjer smatra da Muskovo korištenje tjelohranitelja u Twitterovu sjedištu u San Franciscu upućuje na nedostatak povjerenja u zaposlenike tvrtke.

- Musku je sve u novcu - dodaje inženjer. Osim što je otpustio sve čistačice i domare, Musk je u jednom trenutku zaposlenicima pokušao prodati i uredske biljke.

U prosincu je Musk optužio "ludog stalkera" da je slijedio automobil, u kojem je bio i njegov dvogodišnji sin, jer je mislio da je on u vozilu.

Muskov otac Errol rekao je u siječnju da se boji za sigurnost svog sina iako ga je štitilo "100 zaštitara". Musk je unaprijedio sigurnosni sustav kuće u kojoj živi njegov otac u Južnoafričkoj Republici s 24-satnim naoružanim čuvarima, kamerama i električnim ogradama.

Nije toliko neuobičajeno da visokopozicionirani rukovoditelji i izvršni direktori imaju pratnju tjelohranitelja. Američka Komisija za vrijednosnice i burzu otkrila je da je Facebook u 2020. godini potrošio više od 23 milijuna dolara za sigurnost glavnog izvršnog direktora Marka Zuckerberga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:20