SKANDAL

Zaposlenica BBC-ja silovana tijekom snimanja kulinarske emisije: ‘Rečeno je da šutimo‘

Emisija uključuje deset kuhara amatera koji žive zajedno dok se natječu za nagradu koja će im promijeniti život

Zgrada BBC-ja 

 Vuk Valcic/Alamy/Alamy/Profimedia

Zaposlenica BBC-ja navodno je silovana tijekom snimanja nove TV emisije voditeljice Stacey Dooley, piše The Sun.

Napadač je navodno silovao žrtvu u njezinoj sobi koju je imala na setu, a incident se dogodio tijekom snimanja za kulinarski show "Hungry For It".

“Zastrašujuće je da se ovako nešto moglo dogoditi", rekao je izvor.

“Napadač je navodno silom ušao u sobu u kojoj se nalazila žena, a nakon što je pokucao na vrata, odlučio je nasilno ući i napasti ju", otkrio je izvor.

“To je potreslo cijelu ekipu i sve nas je učinilo jako nervoznima. Nitko od nas nikada nije pomislio da će se tako nešto dogoditi kada smo potpisivali ugovore za rad u emisiji", otkrio je jedan od angažiranih na emisiji te je dodao: “To je šokiralo tim i mnogi od nas nikada neće preboljeti ono što se dogodilo".

image

Voditeljica showa "Hungry for it" Stacey Dooley

Ian West/Pa Images/Profimedia

"Znam da je to nekoliko nas natjeralo da pažljivije razmislimo o tome koliko smo zaštićeni u ovom poslu", rekao je drugi izvor.

Član ekipe poslao je e-mail svim radnicima u emisiji, a u njemu je izrazio svoje "duboko žaljenje" zbog "seksualnog napada tijekom snimanja emisije" te je upozorio osoblje da ništa ne govori javno.

Navodno silovanje dogodilo se u rujnu, kada se u središtu Londona snimala ova kulinarska emisija za BBC 3.

Emisija uključuje deset kuhara amatera koji žive zajedno dok se natječu za nagradu koja će im promijeniti život. Policija grada Londona rekla je da su bili kontaktirani devet dana nakon navodnog napada.

“Istrage su u tijeku i za sada nema uhićenja. Žrtvi trenutno pomažu posebno obučeni službenici", rekli su iz policije.

"BBC Studios ima snažne procese koji osiguravaju da se svakom našem članu osoblja koji je možda bio žrtva zločina pruži sva odgovarajuća podrška i da se stvar rješava s najvećom ozbiljnošću i brigom", rekla je glasnogovornica BBC-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:54