KRVAVI ZLOČIN

ZAPANJUJUĆA ISPOVIJEST POLICAJACA 'Očekivali smo najgore kad smo krenuli na mjesto zločina, ali svi smo zanijemjeli'

 MUP Srbije/Facebook

Darko Kostić (39), beogradski silovatelj i ubojica Ivane Podraščić (13), koja se vodila kao nestala 64 dana, prekjučer je uhićen u blizini tržnice na Vidikovcu. Policajci u civilu su ga rano ujutro uočili na ulici i ubrzo mu stavili lisice na ruke, piše Blic.rs .

- Uhićen je po prijavi Kristine Kovačević (22), bivše supruge njegovog nećaka, koju je silovao u subotu. Kada je priveden odmah je stavljen na poligraf. Tako je i pokazano da je umiješan i u Ivanin nestanak. Ali tada nismo znali da ju je i ubio - objašnjavaju policajci koji su uhitili i saslušali monstruma s Pijetlovog brda.

Istragu su vodili direktor policije Milorad Veljović, prvi policajac Beograda Veselin Milić i šef UKP-a Nebojša Marković.

- Kostić je tijekom saslušanja u policiji bio miran. Nije pokazivao znakove kajanja. U prvi mah pokušao nas je prevariti i sebe predstaviti kao nevinašce. Nije mu uspjelo i uskoro smo krenuli ka kući strave na Pijetlovom brdu - navode sugovornici.

Tridesetak inspektora beogradske policije i forenzičara je ubrzo upalo u napuštenu kuću koju je Kostić koristio. Dvorište je, kažu policajci, potpuno zapušteno iako je kuća pored asfaltiranog puta.

- Ušli smo u kuću. Unutra je bilo potpuno rasulo. Sve ispreturano, pobacano... Neke krpe su bile preko kreveta, prazne boce… Potpuno zapušteno, ali ni traga tijelu djevojčice. Onda smo krenuli iza kuće strmim dijelom prema potoku. Od padalina taj potok se pretvorio u jezerce. Sve je bilo poplavljeno - objašnjavaju u MUP-u.

Policajci su potom ušli u vodu podno kuće. Zagazili su do koljena.

- Sve je bilo puno smeća. Na površini jezerca su plutala tijela uginulih životinja. Tada smo ugledali deku ispod koje je virila ljudska cjevanica. Pretpostavljali smo da je Kostić umiješan u Ivanin nestanak, očekivali smo najgore kad smo pošli prema Pijetlovom brdu. Ali taj trenutak kad smo ugledali tijelo, kad smo shvatili da je djevojčica koja u prosincu puni 14 godina okrutno ubijena, za sve nas je to bio šok. Zanijemjeli smo - pričaju policajci.

Onda su forenzičari preuzeli posao i izvukli tijelo.

- Forenzičari su odmotavali deku polako. Tijelo djevojčice je bilo poluraspadnuto. na njoj je bila odjeća - ispričali su sugovornici za Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 08:32