BRAT PILOTA

ZAOKRET U ISTRAZI O PADU HELIKOPTERA U KOJEM JE POGINUO KOBE BRYANT 'Dio krivnje pada i na putnike, bili su nemarni!'

 
 Mark RALSTON / AFP

Brat pilota koji je upravljao helikopterom u čijem su padu poginuli on i svih osam putnika, među kojima su bili i bivši košarkaš Kobe Bryant i njegova kći Gianna, tvrdi da dio krivnje pada na putnike te da su bili nemarni, piše CNN.

Prema dokumentu predanom sudu, odvjetnici Bergea Zobayana, nasljednika pilota Are Zobayana, tvrde da su "sve ozljede i šteta koje su načinjene tužiteljima i/ili pokojnicima direktno uzrokovane djelomično i u cjelosti zahvaljujući nemaru ili greški tužitelja ili pokojnika". Taj je dokument odgovor na tužbu koju je podnijela Bryantova udovica Vanessa, a u njemu također stoji da su putnici znali za rizike putovanja helikopterom.

"Taj je nemar bio značajan faktor koji je uzrokovao navodnu štetu za koju tuženik ne može odgovarati", piše u dokumentu. Zobayanovi odvjetnici tvrde i da treće strane strane nisu bile nemarne, krive te da se nisu neprikladno ponašale. "Tuženik ih nije kontrolirao niti ih je imao pravo kontrolirati", dodaju. Zobayanovi odvjetnici traže da se presudi u njihovu korist te da se tužba Vanesse Bryant odbaci.

Bryantova je udovica tužbu predala 24. veljače, istoga dana kada je održana shrana njezinog pokojnog supurga i njihove kćerke. Bryant u tužbi tvrdi da su tvrtka za prijevoz helikopterima Island Express i pilot Ara Zobayan odgovorni za nesreću te niz propusta. Island Express u ponedjeljak nije htio komentirati razvoj događaja, a predstavnik tvrtke ranije je rekao za CNN da ne komentiraju sudske tužbe.

Arthur Willner, odvjetnik Bergea Zobayana, rekao je za CNN da je Berge Arin brat, ali nije htio komentirati sadržaj dokumenta koji je predan sudu. Predstavnici Vanesse Bryant nisu odgovorili na CNN-ov upit.

Berge Zobayan u odgovoru na tužbu Vanesse Bryant odbacuje sve tvrdnje koje se nalaze u njezinoj tužbi. Datum prvog ročišta u ovom predmetu još uvijek nije određen.

Ara Zobayan ne spominje se kao tuženik u tužbama koje su podnijele obitelji drugih osoba koje su stradale u nesreći koja se dogodila 26. siječnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:31