ZA VRIJEME PRIJEMA DRŽALI SE ZA RUKE

Zaboravite Watergate. Otkrivena je još jedna tajna: NIXON je bio gay, a ljubovao je s mafijašem?

Knjiga 'Nixonove najmračnije tajne' otkriva istinu o vjerojatno najmoraženijem predsjedniku SAD-a
 AP

Vjerojatno najomraženiji američki predsjednik Richard Nixon krio je homoseksualnu vezu sa Charlesom 'Bebe' Rebozom, tvrdi knjiga ' Niksonove najmračnije tajne' autora Dona Fulsoma, piše Daily Mail . Nixon je javno bio protivnik homoseksualnih veza, ali zapravo je potajno desetljećima održavao vezu sa Rebozom, poznatim mafijašem onoga doba.

Rebozo je bio Amerikanac kubanskog porijekla, nizak, ali ugodan oku, a iza sebe je imao povijest neuspjelih veza sa ženama i savezništva sa mafijaškim šefovima.

TV veteran Dan Rather ga opisuje kako osobu 'velike senzualnosti' koja je imala 'magnetsku osobnost'.

Fulsom je za svoju knjigu proučio odnedavno dostupne dokumente i razgovore koje je vodio s brojnim osobama koje su poznavale Nixona.

On tvrdi kako je Nixonov odnos sa suprugom Pat bio samo maska te navodi kako američki predsjednik nije niti spavao u istoj prostoriji s njom. Nixon je osim toga bio pijanica koji je Prvu damu tukao i prije i za vrijeme svoje ture u Bijeloj kući.

U eksluzivnom odmaralištu u Miamiju Nixon nije spavao niti u istoj zgradi sa suprugom, ali Ribozo je imao sobu do predsjedničke.

Za vrijeme predsjedničkih prijema, tvrde, par se držao za ruke pod stolom, a kada bi malo popili grlili bi se, primjećivali su suvremenici, malo preintimno. Ribozo je imao nezapamćen pristup Nixonu, toliki da je imao i svoju jaknu za let predsjedničkim avionom.

Mnogo bolji indikator njihove povezanosti je nedodirljivost koju je Ribozo uživao za vrijeme Nixonove administracije. Američki predsjednik je javno trubio o svojoj borbi protiv organiziranog kriminala, ali je Ribozovu ulogu u mafijaškim krugovima potpuno ignorirao. Pod istragom Tajne službe našli su se tako novinari The New York Timesa koji su odlučili malo dublje prokopati Riboza i njegovu mafijašku karijeru.

Za vrijeme Nixonove administracije Ribozovo bogatstvo je naraslo na tri milijuna dolara - gotovo nevjerojatan pothvat za nekada siromašnog dječaka, najmlađeg od devetero djece.

Nixon je upravo s njim plivao kada je čuo za hapšenje petorice svojih ljudi ispred hotela Watergate. Nasmijali su se i zaboravili na cijelu priču, ni ne sluteći u koliki skandal će se afera pretvoriti.

Uz njega je bio i kada je Nixon umro 1994. godine. Prije smrti donirao je više od 12 milijuna dolara za memorijalnu knjižnicu posvećenu Nixonu prije svoje smrti 1998. godine.

Nixon, koji je javno uvijek govorio protiv homoseksualaca, uvijek je bio vrlo oprezan kada bi govorio o njemu. Za javnost je Ribozo uvijek ostao samo - partner za golf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:04