SLUČAJ KARIJERE

Za vrijeme najvećeg skandala u povijesti američke televizije, ključni čovjek je - krstario Dunavom!

Obje su stranke zapravo odahnule jer im je bilo u interesu cijelu priču ostaviti iza sebe - objasnio je Washington Postu
 Chip Somodevilla/Getty Images Via Afp

Nekolicina novinara akreditiranih za praćenje "blockbuster suđenja" protiv Fox Newsa, u nedjelju navečer prijavila se u hotel očekujući da će u Delawareu provesti čak nekoliko tjedana. Tek kada se kuloarima počela širiti informacija da sudac Eric Davis početak parnice odgađa za jedan dan, posumnjalo se na početak pregovora o nagodbi.

Javno, djelovalo je kao da ni jedna od stranaka nije spremna na ustupke. Međutim, onda je sudac na temelju dokaznog materijala donio presudu u korist Dominiona; na poroti je ostalo jedino da procijeni je li Fox News "hotimično" ili "nesmotreno" obmanjivao javnost. Pravni tim medijske kuće, tako, našao se pred nezgodnom dvojbom; nastaviti s procesom koji su u početku izgubili, riskirajući time svjedočenje pod prisegom svojih zaposlenika i plaćanje punog iznosa od 1,6 milijardi dolara, ili razmatranje nagodbe.

Jerry Rascoe, vodeći medijator kompanije Fox Corp u čijem je portfelju Fox News, poziv za pomoć primio je tijekom krstarenja Dunavom.

- Stalno smo bili na telefonu, emocije su bile na vrhuncu - rekao je Roscoe, priznavši kako nije očekivao da će slučaj karijere rješavati čitajući tisuće stranica dokumenata na privatnom mobitelu u sitne noćne sate. Samo u ponedjeljak, izjavio je Washington Postu, bili su razmijenili više od 50 poziva. No, uzalud, jer dogovor nije bio postignut, zbog čega je suđenje u utorak ujutro počelo po planu. Sudac je predstavio 12 odabranih porotnika i njihove zamjene, predstavio im je zadatke koji se od njih očekuju te je strankama dao pravo na uvodne izjave. U tom je trenutku došlo do neočekivanog prevrata. Odvjetnički timovi iz oba tabora pristupili su sucu i zatražili privremenu obustavu parnice, nakon čega su se svi zaputili u privatnu sobu. Nešto prije 16 sati po lokalnom vremenu, sudac Davis zbunjenoj je sudnici priopćio da je slučaj riješen jer su stranke postigle nagodbu.

Vijest je Roscoea zatekla u Rumunjskoj.

- Obje su stranke zapravo odahnule jer im je bilo u interesu cijelu priču ostaviti iza sebe - objasnio je Washington Postu.

Nekolicina Fox Newsa istom je mediju, pod uvjetom anonimnosti, priznala da ih je zbunio rasplet situacije zato što smatraju da se kompanija mogla nagoditi u samome početku skandala i time spriječiti "curenje" privatnih prepiski svojih zaposlenika kojima je narušen kredibilitet medijske kuće. No, pravni je tim, tvrde drugi, želio pokušati spriječiti nagodbu kojom se uspostavio negativan presedan uoči još jedne parnice zbog klevete koja ih tek čeka s tvrtkom Smartmatic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:00