PUCNJAVA U VIRGINIJI

Za vrijeme maturalne zabave ubijeni maturant i njegov otac, ranjeno još sedam osoba

Preminuli su muškarci u dobi od 18 i 36 godina, a jedan od osumnjičenih bio je 19-godišnjak
 Celal Gunes/Afp/Profimedia/Celal Gunes/afp/profimedia

Dvije su osobe ubijene, a nekoliko ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u utorak u parku u Richmondu u Virginiji dok su maturanti i njihove obitelji izlazili iz kina u kojem su upravo završile početne vježbe, priopćila je policija.

Dvojica osumnjičenika privedena su nakon pucnjave koja je izbila nešto poslije 17 sati. EDT (2100 GMT) u kampusu Sveučilišta Virginia Commonwealth, gdje su se održavale lokalne maturalne svečanosti, rekli su novinarima privremeni šef policije Richmonda Rick Edwards i drugi dužnosnici.

Preminuli su muškarci u dobi od 18 i 36 godina, a jedan od osumnjičenih bio je 19-godišnjak, rekao je Edwards.

BBC javlja da je sedam ljudi ranjeno. Pucnjava se dogodila ispred kazališta Atria i natjerala maturante u svečanim haljinama i odjelima da pobjegnu na sigurno. Školski dužnosnici kažu da se pucnjava dogodila tijekom ceremonije srednje škole Huguenot. Još jedna maturalna zabava zakazana za utorak je odgođena, a otkazana je i sva nastava za srijedu.

Ubijeni su 18-godišnji maturant i njegov otac (36), kaže policija, a načelnik policije Edwards kaže da je priveden 19-godišnji osumnjičenik koji je poznavao barem jednu od žrtava.

Još je jedna osoba naoružana pištoljem privedena, no policija je kasnije priopćila da ta osoba nije umiješana u napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:28