REAKCIJA

Vulin odgovorio Plenkoviću: ‘Nikad nije vrijeme da Srbija dobiva lekciju iz Hrvatske‘

Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu povijesti, onda je to hrvatski, dodao je

Aleksandar Vulin 

 Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin u ponedjeljak je, reagirajući na poruku premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kako ovo nije vrijeme da se sjedi na dva stolca, izjavio kako je "uvijek vrijeme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva", a da "nikad nije vrijeme da dobiva lekciju iz Hrvatske koju stranu da izabere".

Plenković je ranije u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji rekao da ako Srbija "ima ambicije ići prema Europskoj uniji, mora se znati gdje je".

"Ovo nije vrijeme za sjediti na dva stolca“, rekao je Plenković i poručio da Srbija "u ovakvim okolnostima mora dobro paziti čiju stranu bira".

Vulin je uzvratio poručivši kako Plenković "ne razumije da Srbija ima samo jedan stolac - srpski - i da Srbija nije teritorij, već država".

"Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu povijesti, onda je to hrvatski i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu povijesti, onda je to srpski narod", istaknuo je Vulin u pisanoj izjavi.

"A države same odlučuju tko su im prijatelji", naveo je Vulin u priopćenju koje je proslijedilo ministarstvo unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:23