ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Vulin: ‘Nećemo prestati tražiti pravdu za našu pobijenu djecu, a to što Milanović govori može reći samo ustaša‘

Ministar unutarnjih poslova Srbije odgovorio je na raniji istup hrvatskog predsjednika Milanovića

Aleksandar Vulin i Zoran Milanović

 Afp/cropix/

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću te je rekao da "dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati tražiti pravdu za našu pobijenu djecu", javlja N1.

„Zato što je hrvatska politika prema Srbima mješavina kompleksa i loših namjera, između hrvatske ljevice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama“, naveo je Vulin u priopćenju.

„Kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju“, dodao je Vulin.

„Reći da je ‘to s pobijenom srpskom djecom, postalo nepodnošljivo gadljivo’, može reći samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati tražiti pravdu za našu pobijenu djecu, nama su ona vrijedna istine i pravde, a ustaše neka nastave prijetiti blokiranjem ulaska Srbije u Europsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom učine nešto dobro za Srbiju. Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju“, kaže Vulin.

Milanović je, inače, ranije danas rekao kako je priča srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku djecu „postala nepodnošljivo gadljiva” te da Srbija nema „moralnu auru” da sudi o događajima tijekom raspada Jugoslavije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:43