REAKCIJA IZ SRBIJE

Vulin napao Milanovića: ‘Taj čovjek ne smije biti na slobodi. Pa on se hvali ustaškim porijeklom‘

Milanović se jučer u Varaždinu osvrnuo na optužnice protiv hrvatskih pilota, a onda je stigla reakcija iz Srbije

Aleksandar Vulin i Zoran Milanović

 Afp/cropix/

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentirao je kasno sinoć izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića te naveo da napadi na srbijanskog predsjednika Vučića od strane Milanovića ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što ne želi šutiti o hrvatskim zločinima, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, a prenosi Telegraf.

Podsjetimo, Milanović se jučer u Varaždinu osvrnuo na optužnice protiv hrvatskih pilota.

- Vučić i suradnici su odlučili da je sada trenutak da se podigne optužnicu protiv četiri ratna zapovjednika. Ja ne želim raspravljati o tome jer Srbija nema nadležnost. Mi možemo podignuti optužnicu protiv predsjednika Vučića zato što je divljao na teritoriju Hrvatske, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića na kojoj su poginula neka djeca. Meni je žao zbog toga, ali za to ne mogu biti odgovorni hrvatski zapovjednici", rekao je Milanović.

- Ja nikada ne idem na tu bijednu patetiku da spominjem hrvatsku djecu. Djeca su djeca. Tko na taj način spominje djecu, taj je lažljivac - poručio je jučer Milanović te naglasio kako Hrvatska mora reagirati.

- Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje. Čovjek koji se hvali ustaškim porijeklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može biti predsjednik Hrvatske, ali ne bi smio biti na slobodi. Napadi na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savjesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio ih prešutjeti - izjavio je Aleksandar Vulin, komentirajući izjave Zorana Milanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:45