BIJES ZBOG PROPALE PROVOKACIJE

Vulin hrvatskim dužnosnicima i diplomatima uveo ‘protumjere‘: ‘Od danas ih stavljamo na poseban režim‘

"Svi dužnosnici hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih putovnica, morat će posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet"

Aleksandar Vulin

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

O odluci hrvatskih vlasti da ne dopuste predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ulazak u Hrvatsku radi "privatnog posjeta" Jasenovcu i Pakracu, o čemu je u nedjelju prvi izvijestio Jutarnji list, a što je u susjednoj državi već izazvalo niz burnih reakcija, kako u politici, tako i u medijima, oglasio se i srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

Uz već uobičajeni vokabular na rubu psovke, Vulin je u svome komentaru rekao da će od danas "svi dužnosnici hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih putovnica, morati posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni na poseban režim kontrole".

Time je Vulin objavio svojevrsnu kontramjeru hrvatskim vlastima.

Inače, samu uskratu dozvole prelaska granice Vučiću komentirao je sljedećim riječima: - Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve, nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine tisuća zaklanih Srba, Židova i Roma. Predsjedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Europske unije, ne vole da ih se podsjeća koliko su djece poklali.

Vulin, inače, u Vučićevoj vladi već godinama figurira kao "ministar za susjedne države", bez obzira koji resor vodio, budući da je redovito zadužen za najekstremnije i nerijetko mrzilačke ispade prema zemljama i narodima u srpskom okruženju, a proteklih nekoliko godina najintenzivnije promiče i "rebrendiranu" ideologiju Velike Srbije poznatu kao ideju "srpskog sveta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:11