OSTAJE DO SVIBNJA?

Vučić odlazi s čela stranke: ‘Povlačim se, ponekad sam i ja ljudsko biće. Nasljednik? Imam četvero kandidata‘

Ako mislite da je moguće da se vratim na mjesto premijera, osim što je teorijski moguće, vidi se da me ne poznajete, kazao je Vučić

Aleksandar Vučić

 Sputnik Via Afp

Deset godina sam na čelu stranke, i tu ću biti do svibnja. Mislim da je to dovoljno, u glavi već imam četvero kandidata za nasljednika, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Vrijeme je za nove ljude, ja sam već 10 godina na njenom čelu. Povlačim se jer ne želim ugroziti bilo što prije toga i pobjedu stranke na izborima - rekao je Vučić.

Na opasku da čovjek s takvim rejtingom, koji se kreće oko 70 posto, nije logično da napusti politiku, on kaže "meni je logično".

- Začudili biste se kada bi rekao da imam i ja nešto toplina i emocija, ponekad sam i ja ljudsko biće, kažem sebi ovo mogu, a ovo ne mogu. Nisam ni dan bio na moru, možda sam poželio biti normalan, običan čovjek - rekao je Vučić za K1 TV, a prenosi Blic.

Govoreći o odlasku iz politike, kaže da je možda poželio "da ne nosi terete ovog svijeta, pa ni stranačke''.

- Da kažem posvađajte se, ne moram vas miriti, da vidim što je to što mi kćerka radi, da malog sina odvedem na džudo, košarku, veliki me ne zarezuje dva posto - kaže Vučić.

Kako je kazao, "cijelog sebe sam dao, borio se za zemlju, za stranku"

Rekao je da ukoliko bude predsjednik i u narednih pet godina, to bi bio svakako posljednji njegov mandat na toj funkciji i dodao da se ne bi vraćao na mjesto premijera.

- Svakako bi bio posljednji mandat ako do toga dođe, a i ne mogu se po Ustavu kandidirati poslije toga. Ako mislite da je moguće da se vratim na mjesto premijera, osim što je teorijski moguće, vidi se da me ne poznajete - kazao je Vučić.

Upitan zašto ne bi bio premijer, s obzirom da takvih primjera ima, Vučić kaže da je to zato što je razlika izmedju njega i drugih u tome što živi za rezultate i što će se pisati za 50 godina, a ne da živi u svili i putuje po svetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:59