GOSTOVANJE U ‘ĆIRILICI‘

Vučić kod omiljenog novinara: ‘Nisam spavao 45 dana... Promaklo vam je, Konaković je de facto pozvao na moje ubojstvo‘

‘Toliko sam sretan što sam se sjetio unijeti zastavu. To je bila moja ideja‘, kazao je Vučić. Uz Vučića su gosti emisije i Jelena Karleuša te Ivica Dačić

Aleksandar Vučić u ‘Ćirilici‘

 Screenshot Happy TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije "Ćirilica" Milomira Marića na Happy TV, gdje govori o aktualnim temama - o glasanju o rezoluciji o Srebrenici na Općoj skupštini UN-a, ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću te mnogim drugim. Uz Vučića su gosti i Jelena Karleuša te Ivica Dačić.

Govoreći o glasanju u UN-u, Vučić se osvrnuo na zastavu Srbije koju je ogrnuo tijekom sjednice, a što je, kako sam kaže, mnogima zasmetalo.

- Vidio sam da su opsjednuti zastavom koju sam ogrnuo - napravio sam to namjerno. Morate razumjeti da u našoj delegaciji ima ljudi koji su navikli na poštovanje pravila. Kažu mi: ‘Predsjedniče, neće vam dozvoliti tu zastavu‘. Vidjet ćemo hoće li ili neće. Morate razumjeti taj emocionalni trenutak. 45 dana ne spavate. Samo s Orbanom sam imao 10 ili 11 razgovora o rezoluciji. Ručkova, večera, sastanaka... S predstavnicima Indonezije koji su na kraju glasali ZA, obavio sam 6-7 razgovora... U takvom stanju, izađe njemački predstavnik i kaže kako žali sve žrtve. Tada se rodi i ponos i inat. I ne zanimaju me reakcije. Nisam ja mašina, već običan čovjek. Dva puta intervenira osiguranje i staje između srpskih i bošnjačkih žrtava. Sve to prolazi kroz glavu. Znate da je povijesni trenutak. A onda kažu: ‘Jesi li vidio kako mu patetično suza u oku‘. A kad Putin zaplače, onda kažu: ‘Vidi ga‘. Vidim da ih je naša zastava pogodila najviše. Toliko sam sretan što sam se sjetio unijeti zastavu. To je bila moja ideja. Svaki put ću je nositi - kazao je Vučić, prenosi Kurir.

Komentirao je i izjavu šefa BiH diplomacije Elmedina Konakovića koji ga je pozvao u New York 11. srpnja, kao i u Potočare.

- Promaklo vam je, de facto je pozvao na moje ubojstvo. Hvala mu na pozivu da budem ubijen. Ako se na to odazovem, znajte da je za moje ubojstvo kriv Elmedin Konaković - ustvrdio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 18:18