SVI GA VOLE

'VRLO JE ZGODAN, A IMA I SRCE OD ZLATA' Popeo se na kran, od skoka u smrt odgovorio rastrojenog muškarca i rastopio srca djevojaka u cijeloj metropoli

Ifzal Zaffar
 Facebook: Ifzal Zaffar

Mladi policajac iz Hong Konga postao je slavan na internetu nakon što je suicidalnog Pakistanca odgovorio od samoubojstva koje je ovaj htio počiniti skokom s 20-metarskog krana, piše BBC.

Policajac Ifzal Zaffar (20), i sam pakistanskog porijekla, je potencijalnog samoubojicu od drastičnog čina odvratio razgovarajući s njim na jeziku urdu, službenom jeziku u Pakistanu.

Policija je na mjesto događaja bila pozvana nakon što se neimenovani Pakistanac popeo na 20-metarski kran na gradilištu, a Ifzal Zaffar se po dolasku i sam popeo i počeo pričati s čovjekom na njihovom zajedničkom jeziku. Nakon razgovora, muškarac je pristao sići te je otpraćen u bolnicu.

Skromni policajac, koji također tečno govori i kantonski kineski, rekao je da je postupao u skladu sa svojom obukom.

- Upotrijebio sam tehnike koje smo učili na akademiji. Mislim da se muškarac osjećao sigurnije jer sam mogao pričati s njim na njegovu jeziku - kazao je Zaffer za Apple Daily.

Zaffer se policijskim snagama pridružio prije manje od godinu dana i trenutno je jedini policajac pakistanskog porijekla u svojem distriktu. U hongkonšku policiju je primljen u sklopu programa Gemstone, namijenjenog zapošljavanju ne-Kineza u policiji.

Osim što su ga zbog akcije pohvalili i nadređeni, Zaffer već ima i pravi fan klub na društvenim mrežama u Hong Kongu.

- Vrlo je zgodan, a ima i zlatno srce - napisala je jedna od obožavateljica na Facebooku (gdje je već prozvan najzgodnjim policajcem u Hong Kongu), a zbog njegova junaštva sretni su i u Muslimanskom vijeću Hong Konga.

- Bravo za ovog mladog muškarca i hvala policiji Hong Konga što su ga doveli - rekli su iz Vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 11:19