PONOVNO U AKCIJI

Vratili su se Wagnerovci, predvodi ih opet - Prigožin: Objavljen totalni zaokret u politici novačenja

Kandidati moraju dostaviti dokumente koji pokazuju da nemaju kriminalni dosje ili povijest zlouporabe droga

Grupa Wagner

 Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

Ruska plaćenička grupa Wagner ponovno je počela s regrutacijom, tri mjeseca nakon zrakoplovne nesreće u kojoj je poginuo bivši vođa grupe Jevgenij Prigožin.

Kako piše Insider pozivajući se na 59.RU, regionalnu novinsku kuću u Permu, borce sada predvodi mladi sin samog Prigožina, Pavel Prigožin.

Novina NGS.RU sa sjedištem u Novosibirsku također je u srijedu izvijestila da je Wagner počeo regrutirati borce, pozivajući se na izvor u lokalnom ogranku plaćeničke organizacije. No, u svom izvješću nije spomenuo Pavela Prigožina.

image

Pavel Prigožin

X/
image

Pavel Prigožin

X/

Računi na društvenim mrežama koji promoviraju Wagnerov ured u Permu na VKontakteu i Telegramu u utorak su naveli nekoliko zahtjeva za potencijalne novake.

U postovima pod naslovom “Vraćamo se”, rekli su da će oni koji se nadaju potpisivanju ugovora s plaćenicima morati imati rusku putovnicu za operacije izvan zemlje, podatke o svojim obiteljima i bliskim rođacima te potvrde o cijepljenju.

image

Pavel Prigožin

Sanctions.nazk.gov.ua/

Također, navodi se da kandidati moraju dostaviti dokumente koji pokazuju da nemaju kriminalni dosje ili povijest zlouporabe droga, što je u suprotnosti s onim što se moglo vidjeti kada je Wagner angažirao ruske zatvorenike da pojača svoje trupe u Ukrajini.

Već se nekoliko mjeseci među ruskim vojnim blogerima spominalo ime Pavela Prigožina (25) za kojeg se očekivalo da naslijedi oca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:05