VRAĆALI SE S FESTIVALA

Vozaču autobusa amputirana noga, jedno dijete kritično: ‘Lomili su stakla da se izvuku‘

U autobusu koji se vraćao s festivala folklora bilo je 38 djece, 10 odraslih osoba i jedan vozač

autobus bugarska

Dvije odrasle osobe i devetero djece ozlijeđeno je u prevrtanju autobusa srpskih registarskih oznaka u Bugarskoj. Nesreća se dogodila sinoć oko 20.10 sati na 216. kilometru od Sofije, kod Stare Zagore, a u autobusu koji se vraćao s festivala folklora bilo je 38 djece, 10 odraslih osoba i jedan vozač.

Kako pišu bugarski portali, putnici su uspjeli izaći iz autobusa kroz prozore, a neki od njih su razbili i prednje i zadnje staklo kako bi izašli.

Svi ozlijeđeni zadržani su u bolnici, a vozač i jedno dijete teško su ozlijeđeni.

"Jedno dijete (11) je u kritičnijem stanju, ima tri prijeloma zdjelice i kuka. Trenutno se provode mjere reanimacije, ali je prema pokazateljima stabilno", rekao je za Nova.bg vršitelj dužnosti ministra zdravlja Bugarske dr. Asen Medžidijev koji je stigao u bolnicu u Staroj Zagori.

"On je pri svijesti, sada sam razgovarao s njim. Ne mogu reći da postoji 100 posto opasnosti po njegov život, ali njegovo stanje je kritično“, dodao je Medžidijev.

Konzultiramo se s kolegama u Sofiji, ako bude potrebno da ga sutra prevezemo tamo, rekao je.

Prema njegovim riječima, još jedno dijete je smješteno na odjel intenzivne njege na promatranje.

"Ostala djeca su u relativno dobrom stanju. Oni imaju između 9 i 15 godina. Većina njih ima posttraumatske povrede", priopćio je v.d ministra zdravlja.

Vozač autobusa u bolnicu je zaprimljen u teškom stanju,a jedna noga mu je morala biti amputirana.

Neka od ozlijeđene djece, koja su se vraćala s ljetovanja na bugarskoj obali Crnog mora, već su otpuštena iz bolnice te su prevezena u hotel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2023 06:30