POSIPANJE PEPELOM

Vogue nakon burnih reakcija objavljuje novu naslovnicu s Kamalom Harris: ‘Shvatili smo poruku...‘

Originalna naslovnica prikazivala je Harris u Converse tenisicama i ležernoj odjevnoj kombinaciji
 Tyler MITCHELL/Vogue/AFP

Najutjecajniji modni časopis na svijetu Vogue objavit će u ograničenom broju naslovnicu za veljaču s novom fotografijom Kamale Harris, nakon što je prva izazvala snažne negativne reakcije.

'Limited edition' naslovnica s fotografijom koja je već prethodno bila korištena u online izdanju, bit će objavljena nakon ceremonije inauguracije u srijedu, kada će Harris postati prva žena i prva tamnoputa osoba azijskog porijekla koja će položiti prisegu kao potpredsjednica SAD-a, piše britanski Guardian.

image
Prvotna naslovnica s Kamalom Harris u ležernom izdanju
Tyler MITCHELL/Vogue/AFP

Originalna naslovnica prikazivala je Harris u Converse tenisicama i ležernoj odjevnoj kombinaciji, što je izazvalo burnu reakciju na društvenim mrežama. Korisnici su se pitali zašto je Vogue za tiskano izdanje izabrao tu fotografiju, a ne onu formalniju koja je izašla na online izdanju, a gdje Harris pozira u svijetloplavom Michael Kors kostimu ispred zlatne pozadine.

image
Tyler MITCHELL/Vogue/AFP

- S obzirom na velik interes za digitalnu naslovnicu i u skladu s proslavom ovog svečanog trenutka inauguracije, objavit ćemo limitirani broj specijalnog izdanja - izvijestio je glasnogovornik Voguea.

Prošlog tjedna glavna urednica Anna Wintour objasnila je da je originalna fotografija, koja je djelo Tylera Mitchella, prvog afroamerikanca koji je ikada fotografirao za Voguevu naslovnicu, izabrana zbog 'pristupačnosti'.

- Čuli smo i shvatili reakcije na naslovnicu tiskanog izdanja. Samo želim ponoviti da nam apsolutno nije bila namjera na bilo koji način umanjiti važnost nevjerojatne pobjede izabrane potpredsjednice - kazala je za Wintour New York Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:45