AKTIVISTICA HELEN

Voditeljica pozvala na bojkot izraelskih proizvoda pa dobila otkaz: ‘Podsjeća na početak progona Židova u Njemačkoj‘

Njemački mediji žele nas ušutkati, ali mi nećemo zanijemiti, reagirala je Helen Fares, koja se na Instagramu naziva ‘Ms Baklava‘

Helen Fares

 Screenshot X

Javni njemački servis SWR otpustio je u utorak svoju voditeljicu Helen Fares zbog višestrukih poziva na bojkot proizvoda iz Izraela preko društvenih mreža.

- Mi smo našoj voditeljici u više navrata dali do znanja da njezina uloga voditeljice jednog formata u kojem se raspravlja o društvenim temama iziskuje visok stupanj neutralnosti kako bi se zaštitile neovisnost i vjerodostojnost. Ovu neutralnost Fares je uništila preko svojih aktivnosti na društvenim mrežama - stoji u priopćenju Jugozapadnog programa njemačkog javnog medijskog servisa SWR.

Nadalje se navodi kako djelatnici SWR-a smiju, ‘što se samo po sebi razumije‘, imati vlastito političko mišljenje.

Fares, koja potječe iz Sirije i na društvenim mrežama se predstavlja kao novinarka i aktivistica, na svom je Instagram profilu pozivala na bojkot robe iz Izraela te reklamirala aplikaciju s pomoću koje je u trgovinama moguće identificirati proizvode koji dolaze iz Izraela.

Fares, koja se na društvenim mrežama naziva ‘Ms Baklava‘, na otpuštanje je reagirala novim postom na Instagramu s porukom: ‘Njemački mediji žele nas ušutkati, ali mi nećemo zanijemiti‘.

Njezin post podijelila je i udruga koja se naziva ‘Židovski glas za pravedan mir na Bliskom istoku‘, koja je upala u oči njemačke javnosti nakon što je teroristički napad Hamasa s više od 1200 žrtava i upad u Izrael 7. listopada nazvala bijegom iz zatvora.

Poziv na bojkot robe iz Izraela mnoge podsjeća na početak progona Židova u tzv. Trećem Reichu i slogana poput ‘Nijemci. branite se i ne kupujte židovsku robu‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:03