OBITELJ MOLI ZA MIR

Vodeća britanska covid-znanstvenica (27) nađena mrtva u talijanskim brdima! ‘Davala je savjete premijerima...‘

Zadobila je, piše Telegraph, smrtonosne ozljede nakon što je izbačena s bicikla dok se u subotu ujutro spuštala strmom nizbrdicom

Sussannah Boddie

 /Facebook

Poznata znanstvenica koja je pomogla prevesti Britaniju kroz covid-krizu pronađena je mrtva u talijanskim planinama, piše britanski Telegraph. Susannah Boddie imala je samo 27 godina, bila je vodeća znanstvenica tijekom covid-krize u Velikoj Britaniji, na direktnoj liniji s premijerom, a u Italiji je navodno poginula u biciklističkoj nesreći.

Zadobila je, piše Telegraph, smrtonosne ozljede nakon što je izbačena s bicikla dok se u subotu ujutro spuštala strmom nizbrdicom na šumovitoj stazi na brescianskoj strani jezera Garda.

Obitelj moli za privatnost u ovom trenutku te su se javnosti obratila putem pisma.

“Susannah je živjela život punim plućima i postigla je toliko toga u svom kratkom životu. Strpala je u svoj život više nego što biste mislili da je moguće", piše, između ostalog, u pismu.

Javili su se i iz ureda britanskog premijera: “Susannah je bila nevjerojatna znanstvenica, nadahnjujuća sportašica, voljena i cijenjena kolegica i prijateljica mnogih u državnoj službi."

Kako piše Telegraph, rad gospođe Boddie uključivao je i konitnuirano savjetovanje vlade tijekom pandemije i lockdowna. Boddie je diplomirala na Sveučilištu Cambridge gdje je stekla diplomu iz farmakologije, a također je imala i magisterij iz sistemske biologije. Radila je i kao podatkovna znanstvenica i kao voditeljica zdravstvenog tima u uredu britanskog premijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:30