FILMSKA POTJERA

Vlasnik poludjelog električnog Jaguara jedva je spasio živu glavu: ‘Kočio sam i letio 200 na sat, policija me jurila...‘

Velšanin Nathan Owen rekao je da je pokušao preteći drugi automobil te da je njegov Jaguar iz nekog razloga samo nastavio ubrzavati

Ilustrativna fotografija

 Zarkepix/Alamy/Alamy/Profimedia/Zarkepix/alamy/alamy/profimedia

Tridesetjednogodišnji Velšanin Nathan Owen vraćao se u prosincu 2023. godine kući s posla kada mu je njegov električni automobil Jaguar i-Pace iz 2019. godine počeo praviti probleme, piše Daily Mail.

Owen, inače djelatnik engleske inačice Plavog telefona, rekao je da mu je to bio prvi dan na novom poslu, a da su problemi počeli kada se vozio autocestom M62 koja spaja engleske gradove Liverpool i Hull.

"Pomislio sam, slupat ću auto, ubit ću sebe ili ću ubiti neku nevinu osobu", rekao je Owen za Daily Mail. "Automobil je bio u svom svijetu - nisu mu radile kočnice", dodao je 31-godišnji Velšanin.

Policija je Owena i njegovog neispravnog Jaguara koji inače košta oko 93 tisuće eura ganjala 35 minuta, a automobil je u jednom trenutku dosegnuo brzinu od 190 kilometara na sat.

Owen je Daily Mailu rekao da je oko 14:30 sati pokušao preteći drugi automobil te da je njegov Jaguar iz nekog razloga samo nastavio ubrzavati. Velšanin je rekao da nije mogao pritisnuti kočnicu te da mu je automobil ubrzo zatim rekao da mu se baterija pokvarila.

Owen je zatim nazvao policiju, koja ga je okružila s osam svojih vozila. Policija mu je potom rekla da upali sva četiri žmigavca te da se prestroji u zaustavni trak. Kako je stalno praktički stalno tijekom vožnje u zaustavnom traku morao izbjegavati betonski branik i čvorove, policija mu je rekla da se prebaci u traku za pretjecanje. Policajci su zatim zatvorili dvije od četiri trake autoceste kako bi Jaguara na siguran način zaustavili. "Stalno sam udarao u jedno policijsko vozilo. Vozio sam 144 km/h. Policajci su mi rekli da se nikad nisu našli u takvoj situaciji. Bilo je to kao da sam u filmu. Osjećao sam se kao kriminalac. Kao lik u videoigri Grand Theft Auto", rekao je Owen.

Njegov je automobil u konačnici stao kad mu je "iscurila" baterija. Unatoč tome, Owen se tijekom usporavanja ipak još nekoliko puta zabio u policijski automobil koji je bio ispred njega.

Velšanin je rekao da mu se slična nezgoda dogodila 23. prosinca. "Bilo je 3:00 sati i vraćao sam se kući s posla. Sve je bilo isto - nisam imao kontrolu nad vozilom. Tad se u jednom trenutkom vozio brzinom od 190 km/h", rekao je Owen. "Tad sam također nazvao policiju, ali sam nekako auto uspio ubaciti u ler. Tada se auto zaustavio uz pomoć policije koja se vozila ispred mene. Njihovo me vozilo usporilo i zaustavilo", dodao je Velšanin. Owen je ustvrdio da ga je serviser nakon toga pregledao te da mu je rekao da je vozilo ispravno.

Velšanin je Daily Mailu rekao da više nikada neće kupiti ni Jaguara ni električni automobil.

Jaguar će automobil i-Pace prestati proizvoditi 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 06:29