INCIDENT NA EUROSTARU

Vlak koji je prevozio eurozastupnike hitno evakuiran: ‘Začula se eksplozija, bilo je kaotično!‘

‘Svi putnici su dobro, no velika je gužva‘, rekla je djelatnica kolodvora te potvrdila da je i ona vidjela dim

Ilustracija

 Kenzo Tribouillard/Afp

Vlak kojim su u četvrtak zastupnici Europskog parlamenta iz Strasbourga putovali natrag u Bruxelles, evakuiran je nakon što se začula eksplozija, piše Politico.

EP je unajmio vlak Eurostar za svoje zastupnike koji su se ukrcali u 14:57, i nedugo nakon toga bili evakuirani u glavnu dvoranu kolodvora u Strasbourgu.

Emmanuel Foulon, zastupnik iz Belgije i član skupine Renew Europe, napisao je na internetu da je čuo ‘eksploziju‘.

Pelle Geertsen, danski dužnosnik iz redova Ljevice, opisao je evakuaciju kao ‘kaotičnu‘.

Na željeznički kolodvor u Strasbourgu ubrzo su stigli vatrogasci.

‘U vlaku na kolodvoru u Strasbourgu dogodio se tehnički incident‘, objavila je press služba Parlamenta, dodajući da su njezine službe u kontaktu s nadležnim tijelima i daju sve od sebe da organiziraju alternativne oblike prijevoza.

‘Molim vas, ostanite mirni. Radimo s Eurostarom kako bismo pronašli rješenje‘, rekao je dužnosnik parlamenta Guillaume Pringiers i naknadno javio da stiže drugi vlak.

‘Dolazni i odlazni promet je u prekidu u Strasbourgu zbog dima koji izlazi iz vlaka‘, objavila je regionalna željeznička mreža TER Grand Est na platformi X.

‘Svi putnici su dobro, no velika je gužva‘, rekla je djelatnica kolodvora te potvrdila da je i ona vidjela dim.

Nakon što je vidio neke zastupnike EP-a kako naručuju taksije, parlamentarni pomoćnik našalio se da na taj način Parlament daje prednost ‘zastupnicima i djeci‘.

Bas Eickhout, supredsjedavajući Zelenih, rekao je da je zbog kašnjenja dobio priliku porazgovarati sa svima koje još nije vidio ovaj tjedan.

Inače, Europski parlament unajmljuje posebne vlakove za svoje članove i osoblje koji ih transportiraju između Bruxellesa i Strasbourga, gdje se nalaze dvorane za sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 18:42