NEPOPRAVLJIV

Višestruki ubojica po četvrti put pobjegao iz zatvora, svojedobno je utekao na koncert Prodigyja

Mastini je već bježao 2017. godine, a tri godine ranije pobjegao je da bi otišao na koncert Prodigyja u Rimu
Johnny lo Zingaro tijekom suđenja 1989.
 Youtube

Višestruki ubojica pojegao je po četvrti put iz jednog talijanskog zatvora, piše Guardian.

Giuseppe Mastini (60), osuđen na kaznu doživotnog zatvora 1989., pobjegao je tijekom svog slobodnog dana iz zatvora visoke sigurnosti u gradu Sessari na Sardiniji.

Policija je pokrenula potragu nakon što se zatvorenik nije vratio u zatvor do dogovorenog roka, odnosno do podneva u nedjelju.

Mastini je već ranije bježao tijekom svojih slobodnih dana i to iz zatvora Fossano u Pijemontu 2017., a tri godine ranije također je iskoristio slobodan dan i pobjegao da bi otišao na koncert Prodigyja u Rimu.

Mastini je rođen u Bergamu, a terorizirao je Rim tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina nizom zločina koji su uključivali ubojstvo, otmicu i pljačku.Također je ispitivan zbog eventualne uključenosti u ubojstvo talijanskog filmskog redatelja Piera Paola Pasolinija 1975., no on je to zanijekao i kasnije mu to nije nikad dokazano.

Zbog porijekla, nadimak mu je Johnny lo Zingaro (Johnny Cigan).

Prvo ubojstvo počinio je kad mu je bilo 15 godina kad je tijekom pljačke ubio vozača tramvaja.

Prvi bijeg iz zatvora tijekom slobodnog dana koji mu je bio dodijeljen zbog dobrog ponašanja, dogodio se 1987. Tada je u bijegu bio tjednima tijekom kojih je izveo nekoliko pljački.

Sindikati policije izrazili su veliku ogorčenost zbog Mastinijevog posljednjeg bijega.

'2014. nakon što je nagrađen slobodnim danom, nije se vratio u zatvor, a 2017, učinio je istu stvar', kazao je Vinzenzo Chianese, predsjednik jednog sindikata policije.

'Zakon omogućuje ljudima koji uopće ne bi smjeli napuštati zatvor da dobiju slobodan dan, no to se mora promijeniti. Ne samo zato što svaki put o tome moraju biti obaviještene obitelji žrtava što im uzrokuje strahovitu bol, već i zato što ovakve stvari jako podrivaju kredibilitet države.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:17