SNAŠAO SE

VIDEO: ŽIVOT SU MU SPASILE - TRAPERICE! Nijemac pao s jedrilice i u podivljalom Pacifiku proveo više od tri sata, evo kako je izbjegao tragediju

 
 Screenshot

Njemački turist Arne Murke (30) s bratom je dostavljao jedrilicu iz Aucklanda u Brazil kad ih je, dok su plovili južno od Novog Zelanda, zadesila nesreća. Naime, olabavio se konop koji drži jarbol, a dio jedrilice (lantina) prevrnuo je Arnea preko palube.

Muškarac je pao u ocean, a valovi su ga vrlo brzo udaljili od njihova 12-metarskog plovila pa Nijemac nije uspio dohvatiti prsluk za spašavanje koji mu je bacio brat, objavio je portal Sky News.

Murke je u uzburkanom Pacifiku, oko 28 kilometara daleko od zaljeva Tolaga, proveo više od tri sata, a preživio je zahvaljujući - trapericama.

Arne se poslužio starim trikom američke ratne mornarice i od hlača napravio improvizirani prsluk za spašavanje.

- Skinuo sam traperice i zavezao čvorove na nogavicama. Napuhao sam hlače, gurnuo ih pod vodu i dobio svojevrsni prsluk koji mi je, na kraju krajeva, spasio život.

Kako je vrijeme odmicalo, bilo mi je sve hladnije, noge su mi se tresle... Traperice su stalno gubile zrak pa sam ih morao iznova napuhavati... U jednom trenutku zbilja sam pomislio da ću umrijeti, ali onda je, srećom, naišao helikopter spasilačke službe - prepričao je Nijemac.

Dodao je kako je, dok je čekao pomoć, mislio samo na svoju 10-mjesečnu kćer i to mu je davalo snage da se bori i ne gubi nadu.

- Pravo je čudo što je preživio u onako teškim uvjetima - komentirali su članovi spasilačke službe koji su na Facebooku objavili snimku Arneova izvlačenja iz Pacifika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46