USAMLJENI LIDER

VIDEO Zelenskog su u Bruxellesu svi grlili, samo ga je jedan čovjek gledao s prijezirom...

Ukrajinskom čelniku priređen je srdačan doček uz ovacije. Jedan čelnik odbio se pridružiti...

Volodimir Zelenski u parlamentu

 AFP

Ukrajinskom čelniku Volodimiru Zelenskom priređen je srdačan doček uz ovacije u Bruxellesu, u njegovom prvom posjetu od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Izvanredni sastanak na vrhu bio je u potpunosti u znaku posjeta Zelenskog, koji je bio u Europskom vijeću na summitu čelnika država članica, te u Europskom parlamentu.

Ovacijama se nije pridružio samo jedan čovjek, kako se čini prema snimkama. Riječ je, naravno, o mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, koji otvoreno tvrdi da je Zapad isprovocirao Putinovu invaziju na Ukrajinu te pruža glavni oslonac Rusiji u Europi.

Čelnici EU-a pljeskom su dočekali Zelenskog na crvenom tepihu, svi osim Orbana koji je češkao nos i popravljao odijelo.

Postoji i druga snimka u parlamentu na kojoj se vidi kako nekolicina zastupnka prilazi Zelenskom i rukuje se s njim, dok Orban sam sjedi na svom mjestu i pravi se da je jako zaposlen.

Ipak, kasnije je glasnogovornik ureda mađarskog premijera Zoltan Kovacs objavio fotografiju susreta Orbana i Zelenskog. Nakon susreta je Orban komentirao, prema navodima Kovacsa, da će Mađarska nastaviti pružati humanitarnu i financijsku pomoć Ukrajini te da podržava trenutačni prekid neprijateljstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14